Bruisend festivalhart

De hele dag gratis activiteiten

Bruisend festivalhart Theater aan het Spui
26 feb
-
2 mrt
Data & tickets
 • ma 26 feb
  13:00 - 17:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Foyer
  Eindtijd 17:00
  Geweest
 • di 27 feb
  10:00 - 16:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Foyer
  Eindtijd 16:00
  Geweest
 • wo 28 feb
  10:00 - 16:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Foyer
  Eindtijd 16:00
  Geweest
 • do 1 mrt
  10:00 - 16:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Foyer
  Eindtijd 16:00
  Geweest
 • vr 2 mrt
  10:00 - 16:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Foyer
  Eindtijd 16:00
  Geweest
Meer speeldata

Theater aan het Spui is het bruisend festivalhart van het Lentekriebels kindertheaterfestival. De hele dag kunnen kinderen (en hun ouders) mee doen aan allerlei activiteiten. Er zijn gratis workshops, leuke doe-dingen, kleur- en knutsel- tafels en je kunt er terecht voor lunch of een drankje.

De cast

Tijdens het Lentekriebels kindertheaterfestival in de voorjaarsvakantie zijn er de hele week familievoorstellingen in Theater aan het Spui, Korzo theater en in Het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Ontwaak uit je winterslaap, volg de kriebelroute, spot vogels in de foyer, bouw een stukje lente en maak je eigen Kriebel. Doe mee aan ochtendgymnastiek, smul van een pannenkoek en ontdek wat onze foyers nog meer te bieden hebben. Knutselen, schrijven, bouwen of toneelspelen, er is de hele dag iets te doen en te zien. Laat de lente maar beginnen!

Ochtendgymnastiek

Iedere Lentekriebelsdag start met ochtendgymnastiek. Kom rekken, strekken, springen, draaien en schudden. Doe mee met de ochtendgymnastiek!

Doorlopend in de foyer de Lentekriebels quiz
Wat weet jij van de lente? Test je kennis in de Lentekriebels Quiz en wie weet win je 2 vrijkaartjes voor een leuke voorstelling! Wat was er eerder? De kip of het ei?

Theaterworkshop kriebelavonturen
Ga je mee op avontuur? Met jij bedenkt wie, langs hij bedacht waar. En toen…..? Een theaterworkshop voor jou en je kriebelbeest. Doe mee!

Activiteiten knipkaart
Bij binnenkomst is er voor ieder kind een knipkaart (ansichtkaartformaat), hier staan de volgende 6 activiteiten op:

 • Maak een kriebel (Schuif aan de lange knutseltafel een knutsel een zelfverzonnen kriebelbeest met onder andere pijpenragers wol en oogjes)
 • Volg het blote voeten pad (loop op je sokken of blote voeten door vijf bakken; voel het zand, gras en kiezelsteentjes aan je voeten kriebelen)
 • Speel het poepspel (Welke poep hoort bij welk dier? Weet jij het? Leg de juiste afbeeldingen bij elkaar)
 • Raad wat er in de kriebelbakken zit (Steek je hand naar binnen en raad wat je voelt. Durf jij?)
 • Hang je eigen blaadje aan de boom (Knip een boomblad uit, versier hem en hang hem aan de kale boom. Help jij de bomen bloeien?)
 • Speur de sporen (In de foyer zijn vier dierensporen verstopt. Grijp een verrekijker en ga op zoek. Ieder spoor dat je vind mag je op je kaart natekenen. En weet je ook van welke dieren de sporen zijn?)