Daar gaan we weer

Wunderbaum
15 mei
-
16 mei
Data & tickets
 • di 15 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • wo 16 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Wine Dierickx (winnares van de Theo d’Or voor haar rol in Helpdesk), Matijs Jansen en Maartje Remmers, allen heteroseksuele, witte toneelspelers spelen een voorstelling over de bevoorrechte positie van witte mensen ten opzichte van alle andere mensen op de wereld en het gebrek aan benul daarvan bij diezelfde witte mensen.

De cast

Een locatievoorstelling over de bevoorrechte positie van witte mensen ten opzichte van alle andere mensen op de wereld en het gebrek aan benul daarvan bij diezelfde witte mensen.

In Daar gaan we weer reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.

Wunderbaum leden Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en vormgever Maarten van Otterdijk maken deze voorstelling in samenwerking met Annelies Verbeke, die de tekst schrijft.

Wunderbaum en Theater Rotterdam
Wunderbaum behoort tot de vaste kern van het makers ensemble van Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Theater Rotterdam is een stadsgezelschap, huis en talentontwikkelingsplek voor stedelijk, grensverleggend en veelvormig theater. Theater Rotterdam wordt gevormd door Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum.