Het Nationale Theater

Lezen met Het Nationale Theater: Othello

Individuele deelname
ma 18
december
  • ma 18 dec
    19:00 - 20:00
    Lezen met Het Nationale Theater: Othello
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Lees samen met anderen de toneeltekst van Othello en bezoek de voorstelling op 1 februari 2018. 

De cast

Het Nationale Theater

Quote

Wat wil de schrijver ons vertellen? Waarvan droomt de regisseur?

Het Nationale Theater presenteert Lezen met Het Nationale Theater: Othello, een nieuw en groots project dat deelnemers op een andere manier naar een voorstelling laat kijken.

Toneeltekst lezen

We lezen in twee bijeenkomsten het toneelstuk hardop met elkaar onder deskundige begeleiding. Net zoals de acteurs en de regisseur bij een eerste repetitiedag. Daarna bespreken we de mogelijkheden die de regisseur en spelers hebben om het stuk goed te spelen. Herkennen we de thema’s? De personages? Hoe zit het stuk in elkaar, wat wil het vertellen? Ook bekijken we de rol van de vormgevers, hoe denken zij na over de inhoud van het stuk, en hoe vertalen ze dat naar een toneelbeeld? En waarover droomt de regisseur? Bij de derde bijeenkomst bezoeken we samen de voorstelling op 1 februari.

De leesbijeenkomsten vinden plaats op
Maandag 15 januari
Maandag 22 januari

Othello
In Bukvić’ versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Othello is een spannende voorstelling met de hartslag van een videoclip waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede. Lees meer over de voorstelling Othello.

Programma in het kort

Het programma bestaat uit een kick-off op 18 december, twee leesbijeenkomsten (15 & 22 januari) onder begeleiding van Het Nationale Theater, een bezoek aan de voorstelling Othello op 1 februari en een nagesprek na afloop van de voorstelling. 

Deelnemen
Deelname kost €30,00 per persoon/€7,50 met ooievaarspas*, in deze prijs zitten de kick-off, het lezen van het script onder begeleiding van Het Nationale Theater, het bezoek aan de voorstelling Othello en het nagesprek na afloop van de voorstelling inbegrepen. Het Nationale Theater neemt contact met u op na aankoop van een ticket.

*Wilt u een ticket reserveren met een Ooievaarspas? Neem telefonisch contact op met de kassa: 0900 - 345 67 89.

Deelname voor leesclubs
Zit u al in een leesclub? Bekijk de groepspagina.

Vragen
Voor meer vragen over Lezen met Het Nationale Theater: Othello kunt u mailen naar publiciteit@hnt.nl.

 

Wat wil de schrijver ons vertellen? Waarvan droomt de regisseur?