Mootje (5+) - Lentekriebels Kindertheaterfestival

Stichting Rose
2 mrt
-
2 mrt
Data & tickets
 • vr 2 mrt
  11:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • vr 2 mrt
  15:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Samen met regisseur Daniël van Klaveren en theaterauteur Jorieke Abbing zet stichting ROSE het geliefde personage Mootje op de planken. Mootje de voorstelling (5+) gaat over het stoere, Marokkaans-Nederlandse meisje, dat op zoek gaat naar haar eigen plek in de wereld. De voorstelling gaat op 4 februari 2018 in première in Theater de Meervaart in Amsterdam.

De cast

De eigenzinnige Mootje woont samen met één oma, twee ouders en wel zeven grote zussen. Er is thuis letterlijk en figuurlijk geen plek voor haar, want als jongste mag ze nooit met haar oudere zussen meedoen. Op een dag is Mootje het zat. Ze verlangt naar iets van haar alleen. Iets dat helemaal van haar is en van niemand anders. Ze gaat op zoek naar een boom om een hut voor zichzelf alleen te bouwen, wanneer plots een gewond vogeltje voor haar voeten valt…

Deze vrolijke en muzikale familievoorstelling gaat over de zoektocht naar je eigen plek op de wereld. Wat voeg ik toe? Voor wie ben ik belangrijk? Wie zou me missen? De voorstelling is gebaseerd op ROSE stories’ gelijknamige voorleesboek van schrijver Hakima Elouarti en illustrator Rosa Vitalie. Dat is geïnspireerd door Hakima’s eigen jeugdherinneringen en ontstond vanuit de behoefte aan een kinderverhaal zonder stereotypes en culturele clichés.

Voor Mootje de voorstelling geven Daniël van Klaveren, Jorieke Abbing en hun artistieke team een geheel eigen invulling aan het verhaal. Daniëls hart ligt bij het jeugdtheater, waar hij speelse, muzikale en inhoudelijke voorstellingen maakt over mensen die net even anders zijn dan anderen en zoeken naar hún plek in de wereld. Met de levendige teksten van Jorieke Abbing en het spel van acteurs Kyra Bououargane (Mootje) en Myrthe Huber (de zeven zussen) en muzikale duizendpoot Nathan Klumperbeek zal hetverhaal tot leven komen in een fantasievolle mix van beeld, tekst en muziek.

LENTEKRIEBELS 2018 - Het leukste kindertheaterfestival in het centrum van Den Haag!

Tijdens het Lentekriebelsfestival in de voorjaarsvakantie zijn er de hele week familievoorstellingen in Theater aan het Spui, Korzo en in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. De hele dag zijn er workshops, kunnen kinderen kleuren en knutselen en zijn er allerlei activiteiten rondom het lentethema.

Bekijk het volledige programma op www.hnt.nl/lentekriebels

Credits

Boek Mootje 
Tekstschrijver Jorieke Abbing 
Regisseur Daniël van Klaveren 
Acteur Myrthe Huber & Kyra Bououargane 
Componist & Muzikale begeleiding Nathan Klumperbeek 
Illustratie Rosa Vitalie