Haroun (8+)

Het nieuwstedelijk i.s.m. NTjong
vr 6
april
  • vr 6 apr
    19:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Welkom in dit fantastische avonturenverhaal met de obligate prinsessen die gered dienen te worden, enkele watergeesten en hopvogels, onze tweede maan en enkele dingen die TI123UL (Te Ingewikkeld zijn om in 123 Uit te Leggen). Of toch dit: de jonge Haroun slaagt erin zijn vader te redden wanneer diens levenskracht (verhalen vertellen) door immens verdriet dreigt op te drogen.

De cast

NTjong

Onderdeel van:
Familievoorstellingen
NTjong

De voorstelling is gebaseerd op Haroun and the sea of stories van Salman Rushdie. Hij schreef het als belofte aan zijn toen 9-jarige zoon om eindelijk eens een verhaal te schrijven dat hij zou kunnen lezen.

Maar de voorstelling is meer dan het originele verhaal. Beïnvloed door slam poetry, spoken word en rap wordt ook het standpunt van de vader onderzocht.

Haroun is een voorstelling voor kinderen én hun (groot/plus) ouders. Twee verhaallijnen ontrollen zich op hetzelfde moment, hoe ze dat gaan doen is TI123UL. Maar vooral is Haroun ook een beklijvende muziektheatervoorstelling over hoe kinderen hun ouders kunnen redden (en omgekeerd).

Credits

regie & tekstbewerking Sara Vertongen
tekst Salman Rushdie
dramaturgie Martine Manten
spel Jorre Vandenbussche & Khalid Koujili
muziek Gasper Piano
coproductie Krokusfestival & NTjong