Breaking the Silence

Via Berlin i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet
di 21
november
  • di 21 nov
    20:15 - 21:55
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

De man is componist, de vrouw een celliste in dienst van het regime. Wanneer de man verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Via muziek van Shostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen.

Leuk om terug te luisteren: Breaking The Silence op Radio 4

De cast

Quote

Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. De vrouw ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is hij slachtoffer van het systeem?

“Via Berlin kan het. Oude verhalen over componisten in een dictatuur bewerken tot een intrigerende en moderne muziektheatervoorstelling over actuele keuzes (...) Breaking the Silence slaat je met theater, moderne teksten en klassieke muziek om de oren met confronterende vragen. Dat kunnen alleen de allerbesten.”  
CultuurpodiumOnline

“Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal” 
Scenes

"Krachtige theatertaal (...) Muzikale beeldende kunst (...) Schitterende Oerol locatie (...) Dit is een voorstelling die later dit seizoen door de theaters gaat reizen, en dat is terecht." 
Theaterkrant

Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal
Jos Schuring (Scenes)

Credits

concept Dagmar Slagmolen, Peter Vigh
spel Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen (stem)
muziek het Berlage Saxophone Quartet
regie Ria Marks

© Het Nationale Theater

powered by Peppered