Locatietheater

Old Gangsters Never Die

YoungGangsters
30 aug
-
3 sep
Data & tickets
 • wo 30 aug
  20:30
  Op locatie
  €11.00
 • do 31 aug
  20:30
  Op locatie
  €11.00
 • vr 1 sep
  20:30
  Op locatie
  €11.00
 • za 2 sep
  22:00
  Op locatie
  €11.00
 • zo 3 sep
  15:00
  Op locatie
  Eindtijd 21:00
  €11.00
Meer speeldata

YoungGangsters presenteert de nieuwe groots opgezette locatievoorstelling Old Gangsters Never Die. Het theatergezelschap maakte de afgelopen jaren met hun eigen kenmerkende rauwe ‘vechttheater’ furore op festivals als Oerol, Lowlands en Over het IJ. Voor dit nieuwe spektakel gaat YoungGangsters o.a. de samenwerking aan met de eigenzinnige acteur Ko van den Bosch. Old Gangsters Never Die is op 19 mei 2017 in première gegaan en komt aan het einde van de zomer naar Den Haag. 

 

"Van den Bosch is terug in de ruwte en kan weer zijn rouw-douwende zelf zijn."
Volkskrant

 

"De vormgeving is bizar en grotesk, zoals het bloederige actiefilms betaamt."
NRC Handelsblad

 

De cast

 

"Film- en theaterwerkelijkheid lopen gulzig door elkaar heen."
★★★★ Theaterkrant

 

YoungGangsters maakte de afgelopen jaren met hun eigen kenmerkende rauwe ‘vechttheater’ furore op festivals als Oerol, Lowlands en Over het IJ. Voor dit nieuwe spektakel gaat YoungGangsters o.a. de samenwerking aan met de eigenzinnige acteur Ko van den Bosch. Old Gangsters Never Die gaat op 19 mei 2017 in première in Amsterdam en is t/m september in verschillende steden en op diverse festivals te zien. Wat kun je verwachten van Old Gangsters Never Die? Mad Max meets Sylvester Stallone in keihard actie-theater! YoungGangsters gaat dit keer de strijd aan met leeftijd. In een tijd waarin verjonging en innovatie het hoogste goed is, brengt YoungGangsters met Old Gangsters Never Die  een ode aan de oudere generatie. “We zijn gefascineerd door ‘het ouder worden’ van onze vaders. De mannen die ons groot brachten en de wereld lieten zien. Onze helden. En nu worden ze langzaam oud. Tegelijkertijd zijn ze ondernemender dan ooit. En hebben ze haast. Er groeit zowel bij ons als bij hen het besef van een eindig leven. Ze verliezen goede vrienden terwijl ze zelf nog midden in het leven staan.” - Regisseurs Lotte Bos en Annechien de Vocht

 

Over YoungGangsters

YoungGangsters bestaat uit regieduo Lotte Bos en Annechien de Vocht, ook wel de ‘Tarantino’s van het Nederlands toneel’ genoemd. De voorstellingen van YoungGangsters zijn een ware beleving. Op unieke locaties middenin de stad en op festivals presenteren zij hun eigen herkenbare energieke vorm, filmische beeldtaal en fysieke speelstijl. Geïnspireerd door Dogtroep en het Spaanse La Fura Dels Baus, zetten ze de locatie naar hun hand. Zodra YoungGangsters ergens neerstrijkt, zorgt dit voor reuring in de stad! YoungGangsters maakte eerder o.a. Guess Who’s Back, Jesus is my Homeboy & The New Rambo Generation."YoungGangsters (...) heeft in de Amerikaanse manier van doen wederom inspiratie gevonden voor een aanstekelijke productie met een edgy randje. (…) En ook nu dient die American way of life toch vooral als spiegel, want is het hier nou zoveel beter en minder over the top? Hoe ver gaan wij mee in groepsdruk en manipulatie?", Theaterkrant over Guess Who's Back (2015).

 

 

Credits

concept en regie Lotte Bos en Annechien de Vocht

spel Ko van den Bosch, Niek van der Horst, Nick Bos, Julia van der Vlugt

decor Mats Boswijk

dramaturgie Floris van Delft