Friday Night Unlimited

Winternachten Internationaal Literatuurfestival Den Haag
vr 19
januari
  • vr 19 jan
    20:00 - 01:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

De 23e editie van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag (donderdag 18 januari tot en met zondag 21 januari 2018) staat onder de noemer We the people in het teken van revoluties, sociale bewegingen en collectieve idealen.

De cast

Ruim tachtig schrijvers, dichters, filmmakers, musici, denkers en jonge talenten komen uit de hele wereld naar Den Haag om tijdens vier sfeervolle winterse dagen te vertellen over de wederopstanding van collectieve idealen en de betekenis daarvan te duiden. Ontmoet geweldige schrijvers als Leïla Slimani (Marokko, Een zachte hand), Mohsin Hamid (Pakistan, Exit West) en vele anderen.

Friday Night Unlimited is een gevarieerde festivalavond in vijf zalen van Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. U kiest zelf uw ideale route langs ruim twintig optredens of gesprekken van elk een half uur tot een uur. Een ticket geeft vrij toegang tot alle zalen. De gesprekken zijn 50/50 Nederlands- en Engelstalig. Met in de foyer signeersessies en boekverkoop door Van Stockum.

Een kleine greep uit Friday Night Unlimited: Alain Mabanckou (Republiek Congo), Bas Heijne en Louise O. Fresco over wat over is van revolutionair Europa; Adriaan van Dis op de sofa bij psychiater Damiaan Denys; Nino Haratischwili (Georgië), Magda Cârneci (Roemenië) en Paul Scheffer over de erfenis van de Sovjetmens en een voordrachtprogramma met nieuwe, in opdracht geschreven teksten geïnspireerd op Friedrich Schillers gedicht Ode an die Freude, muzikaal begeleidt door het trio o.l.v. klassiek accordeonist Oleg Lysenko.

Kijk op www.writersunlimited.nl voor alle programmainformatie.