Gaafland - een theatrale avond over burgerparticipatie

In Laagland doen burgers op verschillende manieren hun best de problemen in de samenleving aan te pakken. Politici doen ook een duit in het zakje. Maar ondanks het feit dat iedereen vanuit de beste bedoelingen meedoet, loopt het uiteindelijk helemaal verkeerd. 

Het Nationale Theater en Parktheater Eindhoven vragen zich in de aanloop naar de première van Laagland (10 juni) af hoe die samenwerking tussen burgers en politici in werkelijkheid eigenlijk verloopt. Het is immers 10 jaar geleden dat minister-president Rutte de participatiesamenleving uitriep. Hoe staat het er in Eindhoven voor? In de theatrale burgertop Gaafland zoeken we naar antwoorden.  

We organiseren een verkenning, eerst met Eindhovenaren die zich al jaren verenigen in burgerinitiatieven en daarna met Eindhovense politici, ambtenaren en bestuurders die zich op hun beurt inzetten voor hun stad. De resultaten worden op 1 juni in het Parktheater op een theatrale manier gepresenteerd, met Eindhovens Hiphop duo Frino, stadsdichter Iris Penning, spokenword-artiesten Carmen Verduyn en Terence ‘Machete’ van Lange, voormalig fotograaf des vaderlands Jan Dirk van der Burg en publicist Eva Rovers.



1 juni, Parktheater Eindhoven
Tickets en meer info: parktheater.nl