Vacature relatiemanager corporate partners en sponsoren

32 – 38 uur per week

Het Nationale Theater zoekt een relatiemanager corporate partners en sponsoren. Je bent een netwerker die duurzame samenwerkingen opbouwt en onderhoudt met bedrijven uit Den Haag en de rest van het land. Organisaties die partner willen zijn omdat zij zich herkennen in de projecten en de missie van Het Nationale Theater. Omdat je commercieel en creatief denkt en handelt, zijn je voorstellen van grote waarde. Als relatiemanager draag je bij aan betekenisvolle ontmoetingen en het delen van deze bijzondere plek met iedereen!


Het Nationale Theater is het grootste reizende theatergezelschap van Nederland. Met onze voorstellingen reizen we naar meer dan 40 steden door het hele land. Met onze twee gezelschappen (Het Nationale Theater en HNTjong) maken we als enige landelijke theaterorganisatie voorstellingen voor alle leeftijden. We zijn thuis in drie theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 staan tussen paleizen, ministeries en volksbuurten. In onze zalen herdenken we ons gedeelde verleden en vieren we de feesten die ons verbinden. Het Nationale Theater geeft prioriteit aan toegankelijkheid. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen belemmering te laten zijn om naar het theater te komen. We laten eigen producties zien, maar we geven ook een podium aan gezelschappen en makers uit het hele land: van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges.

Wat ga je doen?

  • Behoud en werving van corporate partners is je voornaamste focus. Je maakt gebruik van het netwerk van Het Nationale Theater, maar gaat ook op pad om nieuwe partners te interesseren. Bij voorkeur heb je al een netwerk opgebouwd binnen het bedrijfsleven.
  • Je bent van nature een inhoudelijke gespreks- en sparringpartner voor de partners en je collega’s. Innovatief durven denken én doen maakt je succesvol.
  • Om je netwerk uit te breiden vertegenwoordig je het theater op eigen en externe evenementen en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie. Je weet wat de plannen zijn, waar de prioriteiten liggen en kan dit goed vertalen op papier als verbaal.
  • Je bent onderdeel van het development team en werkt samen aan duurzame relaties. Jij bent in het team degene die de focus heeft op de corporate partners. Je handelt ambitieus, houdt van pionieren en bent een doorzetter.
  • Doorgaans werk je tijdens kantoortijden, maar je vindt het geen probleem om af en toe in de avonden te werken.
  • Je werkt nauw samen met de directie en de collega’s van development, artistiek (projectvoorstellen), marketing (zichtbaarheid voor de partner) en bedrijfsvoering (realisatie partnerevenementen). Je rapporteert aan de manager marketing & development.

Wie zoeken we?

  • Je bent conceptueel sterk en bent markt- en klantgericht en hebt bij voorkeur ervaring met het bouwen van business cases en proposities. 
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels). Je hebt overtuigingskracht, financieel inzicht, probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en bent resultaatgericht.
  • Je bent geen beheerder maar een bouwer. Je hebt lef en bent een zelfstarter. Dit doe je met enthousiasme, innovatie en zorgvuldigheid.
  • Je bent strategisch ingesteld maar je weet ook wanneer je moet gaan handelen.

Als nationaal podium dat zich midden in één van de vier grote steden bevindt, is het vanzelfsprekend dat naast onze producties en programmering, ook iedereen in Den Haag zich kan herkennen in onze organisatie. Wij streven naar een medewerkersbestand dat de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt en hanteren De Code Diversiteit & Inclusie. Mede daarom hopen wij op veel reacties van sollicitanten met een bi-culturele achtergrond of met een beperking. De vacature staat met nadruk open voor iedereen in de samenleving.

Wat wij jou aanbieden: 

Het Nationale Theater is 180 man sterk. Je wordt onderdeel van het team development bestaande uit zeven collega’s en werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan open om je rol op creatieve wijze in te kunnen vullen. We hanteren de CAO Toneel en Dans.

Geïnteresseerd?

Mail dan je cv en motivatie uiterlijk 14 april 2024 naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kan je opvragen bij Monique Rutten, manager marketing & development via moniquerutten@hnt.nl of 0639072077. We streven naar een aanstelling per 1 september 2024 of zoveel eerder als mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.