Zaal 3 bestaat 10 jaar šŸŽ‰ Van 6 tot en met 12 november is het daarom een week lang feest; met geweldige voorstellingen, verrukkelijk eten, gezellige borrels, fijne mensen, swingende muziek, nieuwe makers en oude bekenden. Ja, ja en nog eens; JA.


De eerste drie dagen hebben we ENT (Ensemble Nieuwe Theaterwerkers) op bezoek en daarna zie je twee dagen de voorstellingen A Melody For Grownups van Gavin-Viano. Op zaterdag interviewt Hizir Cengiz onze artistiek leider Eric de Vroedt en op zondag sluiten we af met een gesprek tussen Kees ’t Hart en Toon Tellegen over zijn poëzie.

Zaal 4

Ook bouwen we onze festivaltent ‘Zaal 4’ op in de tuin en tonen daar Een avondje met Jos en Bas vol poëzie van Jos Nargy en muziek van Bas Prins, en twee festivalvoorstellingen van Kollektief op Kracht, geschreven door Magne van den Berg.

”Toen ik zelf ooit koos voor een kunstopleiding deed ik dat in de wetenschap dat mijn ouders me geen financieel vangnet konden bieden na mijn afstuderen. Ik begrijp de kwetsbaarheid van die keuze dus maar al te goed. Publiek vinden en opbouwen voor je werk, voor het eerst iets buiten de vertrouwde omgeving van een opleiding presenteren, het is allemaal doodeng. Ik heb van Zaal 3 een plek geprobeerd te maken waar je als beginnende maker wél zo’n vangnet vindt. Al is het met een speelbeurt. Of dat je inhoudelijk en financieel serieus genomen wordt. Samen met het publiek. Na 10 jaar ben ik nog steeds ontroerd door de volle zalen, de aandachtigheid en de liefde die onze makers maar wij zelf ook van ons publiek bijna dagelijks mogen ontvangen.”
- John de Weerd (programmeur Zaal 3)