Vacature leidinggevende technische teams

38 uur per week

Voor de technische teams van Het Nationale Theater zijn we op zoek naar een coachend leider, die richting kan geven en stuurt op samenwerking. In deze functie sta je aan het hoofd van een groot en veelzijdig technisch team dat de drie theaterhuizen, (repetitie)studio’s, eigen producties en educatieve projecten van Het Nationale Theater bedient. Je inspireert en motiveert de medewerkers en voorziet de manager van gedegen advies. Daarnaast werk je actief samen met (hoofden van) andere afdelingen in de realisatie van het programma, producties en evenementen. Je hebt een duidelijke visie op het verder ontwikkelen van medewerkers en afdeling.

Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit. 

Jaarlijks ontvangen wij ruim 350.000 bezoekers in onze huizen en programmeren we ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges. Onze afdeling HNTeducatie & interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen. 

Wie zoeken we:

  • Een inspirerend en ervaren leider, met kennis over begeleiding en coaching van grote en veelzijdige teams.
  • Je overziet de processen van een organisatie met een grote structuur en legt makkelijk dwarsverbanden.
  • Je bent zichtbaar en je deur staat altijd open.
  • Je ziet de meerwaarde van integraal werken binnen Het Nationale Theater (produceren, programmeren en educatie & interactie). Je weet: alleen ga je sneller, samen kom je verder.
  • Je hebt affiniteit met podiumkunsten en met de stad Den Haag. 

Het Nationale Theater wil het theater van en voor het hele land zijn. Om onze organisatie en ons aanbod naar het publiek te verrijken zoeken we continu naar nieuwe perspectieven. Wij hopen dat jij, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan de diverse organisatie die wij willen zijn. 

Wat ga je doen:

  • Je vertaalt het (artistiek inhoudelijk) beleid naar een lange termijn planning en de daarbij behorende begrotingen en investeringen.
  • Je ziet toe op de technische begeleiding van het productieproces, adequate voorbereiding van voorstellingen/evenementen en het beheer en functioneren van de theatertechnische inventaris.
  • Je zorgt (mede) voor een veilige werkomgeving door risico-inventarisaties en -evaluaties en ziet toe op het naleven van Arbowet- en regelgeving.
  • Je bent zowel dienstverlenend als een stevige sparringpartner voor manager, medewerkers, makers en collega leidinggevenden.
  • Je werkt samen met je team aan innovatie en legt relevante verbindingen binnen en buiten de organisatie.

Wat wij jou aanbieden:

Het Nationale Theater is 180 mensen sterk. Je wordt onderdeel van een team van vier afdelingshoofden, geeft leiding aan 32 medewerkers en werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan open om gezamenlijk ons verhaal te creëren. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans, schaal 8 (3.120,- tot 4.614,- per maand).

Geïnteresseerd? 

Mail je cv en motivatie uiterlijk zondag 26 maart naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Anke Wirken (manager techniek & productie) via ankewirken@hnt.nl of 088 3565240.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de weken van 3 april en 10 april 2023. We streven naar een aanstelling per 1 juni 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.