Allround theatertechnicus

Wij zijn op zoek naar een allround theatertechnicus die de voorstellingen van Het Nationale Theater met veel plezier, passie en gedrevenheid presenteert aan ons publiek. Je bent gastvrij naar onze bespelers en makers, je bent creatief, een fijne collega en hebt oog voor detail. Je bent geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en duurzame technieken binnen jouw vakgebied. Samen met het team zorg je ervoor dat de voorstellingen in onze huizen iedere avond op hun best gepresenteerd worden.

Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit. 

Jaarlijks ontvangen wij ruim 350.000 bezoekers in onze huizen en programmeren we ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges. Onze afdeling HNTeducatie & interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen. 

Wie zoeken we?

 • Je bent een teamplayer die meerdere activiteiten (tegelijk) uitvoert en/of voorbereidt.
 • Je kunt zelfstandig werken en gebruikt daarbij je creativiteit.
 • Je hebt ervaring op het gebied van algemene theatertechniek.
 • Je bent bereid om je (verder) te specialiseren in één of meerdere disciplines van het vak.
 • Je hebt gedegen kennis van en affiniteit met de sector en de ontwikkelingen op eigen vakgebied.
 • Je bent flexibel inzetbaarheid: ook in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Den Haag of omgeving of bereid om te verhuizen.

Wat ga je doen?

 • Je bouw de licht-, geluid-, video-, hijs- en netwerksystemen op en af.
 • Je bedient, onderhoudt en installeert de licht-, geluid-, video-, hijs- en netwerksystemen.
 • Je denkt actief mee over nieuwe technische ontwikkelingen en mogelijkheden.
 • Je leeft de wet- en regelgeving binnen het werk na.
 • Je treedt op bij calamiteiten en incidenten (BHV).

Het Nationale Theater is 180 mensen sterk. Je wordt onderdeel van een productieteam van veertig collega’s en werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan open om gezamenlijk ons verhaal te creëren. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans. 

Geïnteresseerd? 

Mail je cv en motivatie  naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Gerjan Schreuder (ad interim hoofd techniek) via gerjanschreuder@hnt.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.