Arjan de Jager
Een theatraal eindfeest op school!
Maak met groep 8 een theatermusical onder leiding van een theatermaker van HNTeducatie. Zet samen met je leerlingen de tanden in bewerkte klassiekers zoals Romeo & Julia en Op hoop van zegen.

Groep 8 musical

Een theatraal eindfeest in je eigen school! Maak met groep 8 een theatermusical onder leiding van een theatermaker van HNTeducatie. Je kan kiezen uit twee speciaal bewerkte klassiekers: Romeo & Julia en Op hoop van zegen. Deze oude verhalen worden naar het hier en nu gebracht. In deze bewerkte klassiekers is veel ruimte voor eigen inbreng. We stimuleren de leerlingen in de eindmusical om creatief te zijn en zelf met ideeën te komen. Hierdoor maken zij een voortelling die theatraal, inhoudelijk sterk, en vooral, eigen is.

Samen ervaringen opdoen

Theater maken doe je samen en op het toneel kun je jezelf presenteren aan de wereld. Het is de ideale plek om gezamenlijk ergens bij stil te staan en iets te vieren. We ondersteunen scholen en leerkrachten, inspireren én laten hen ervaren wat je allemaal kan doen binnen de kaders van een eindmusical. En leerlingen maken ook nog eens kennis met grote verhalen en toneelklassiekers. Niet alleen de deelnemers, want de hele school ervaart zo’n klassieker op een toegankelijke manier tijdens de eindopvoering.

Ruimte voor eigen inbreng

In het script van de musical zijn een aantal vaste momenten aangebracht waarin ruimte is voor de input van leerlingen zelf. Hoe je dit invult is compleet aan jou. En aan je leerlingen. Wij helpen en sturen aan waar nodig zodat de thema’s uit de voorstelling gewaarborgd zijn. 

Keihard werken voor een fantastisch eindproduct

De rollen zijn verdeeld. De teksten ingestudeerd, de filmpjes gemaakt. Nu moet alles tot een sterk geheel gemaakt worden. Een theatermaker van Het Nationale Theater komt helpen. Met monteren en regisseren, in samenwerking met de leerkrachten. Tijdens deze dagen komt alles samen en voelen de leerlingen heel goed wat er allemaal bij komt kijken als je theater maakt. Dat een eindmontage maken ploeteren is omdat je heel precies te werk moet gaan. Maar ondertussen daalt wel het besef in dat al die losse elementen samen meer worden dan de som der delen. Een theatraal eindfeest waar iedereen trots op mag zijn.

Zelf een groep 8 musical maken?

Wil je meteen aan de slag of wat meer weten over de groep 8 musical? Mail of bel dan met Lotte de Leeuw, educatiemaker van Het Nationale Theater.

lottedeleeuw@hnt.nl
088 35 65 316