Voorstellingen in Zaal 3

Seizoen 2022/2023


Terug naar overzicht

 • Nina Bobo: Joop

  De Passant | Koen Verheijden
  ma 29 aug
  -
  wo 31 aug

  Oorlogsmisdaden keuren we collectief af, maar stel nou dat jouw opa, jouw buurman, jouw beste vriend, jouw Moos, mede verantwoordelijk is voor deze daden? In Nina Bobo 2 worden de grenzen tussen de plicht van een soldaat en individuele verantwoordelijkheid onderzocht.

 • ZOOCHOSIS

  Theatergezelschap WYF
  do 1 sep

  In ZOOCHOSIS zien we iemand die niemand is. Een stukje crêpepapier in een isoleercel. Zijn bewegingsruimte is 2 bij 3 meter en hij zit hier voor zijn eigen bestwil. Maar is dat ook zo? Wat doe je als je leven niks waard is? 

 • JA! Tegen het avontuur van de kunst

  Poëziefestival in Zaal 3
  vr 2 sep
  -
  vr 9 sep

  Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september starten we in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word. In samenwerking met Explore the North hebben we een bijzonder en afwisselend programma samengesteld met o.a. Chagall, Daniëlle Zawadi, Joost Oomen & Kruidkoek, Dean Bowen en de Poezieboys. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Daarom verkopen we een passe-partout voor de hele festivalweek voor € 40. Klik hier rechts op tickets om een passe-partout te kopen. Losse voorstellingstickets koop je hieronder. 

 • Tuut Tuut Kwantumschuim

  Joost Oomen & Kruidkoek
  Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3
  ma 5 sep
  -
  di 6 sep

  Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3

  Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september starten we in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word. In samenwerking met Explore the North hebben we een bijzonder en afwisselend programma samengesteld met o.a. Chagall, Daniëlle Zawadi, Joost Oomen & Kruidkoek, Dean Bowen en de Poezieboys. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Daarom verkopen we een passe-partout voor de hele festivalweek voor € 40. Bekijk het volledige programma hier

 • Poeziebar

  De Poezieboys | Zaal 3
  Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3
  wo 7 sep
  -
  wo 5 apr

  Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3

  Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september starten we in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word. In samenwerking met Explore the North hebben we een bijzonder en afwisselend programma samengesteld met o.a. Chagall, Daniëlle Zawadi, Joost Oomen & Kruidkoek, Dean Bowen en de Poezieboys. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Daarom verkopen we ook een passe-partout voor de hele festivalweek voor € 40. Bekijk het volledige programma hier

 • Poetic Resistance

  Willie Darktrousers, Martin Rombouts, Maxime Garcia Diaz en Dean Bowen
  Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3
  do 8 sep
  -
  vr 9 sep

  Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3

  Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september starten we in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word. In samenwerking met Explore the North festival hebben we een bijzonder en afwisselend programma samengesteld met o.a. Chagall, Daniëlle Zawadi, Joost Oomen & Kruidkoek, Poetic Resistance en de Poezieboys. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Daarom verkopen we een passe-partout voor de hele festivalweek voor € 40. Bekijk het hele programma hier

 • Double Bill | De Laatste Clown van Aleppo & Manhood

  Theater Zuidplein | Amro Kasr & Sandro Lima
  wo 14 sep

  Double Bill betekent natuurlijk dubbel genieten.

   

  Te zien zijn De Laatste Clown van Aleppo: een meeslepende voorstelling over een eenzame held in een kapot geschoten wereld. Over humor in bange tijden. 

   

  Manhood is een meeslepende presentatie over mannelijkheid. Kwetsbaar, rauw en met dampende beats.

 • Zwartkijker

  OT rotterdam en Werkplaats Walhalla
  do 6 okt

  Zwartkijker is een voorstelling met live muziek over een vluchteling die zichzelf terugvindt in de ogen van een blinde paaldanseres. In een ontluikende liefde kruisen verschillende wereldbeelden, levensopvattingen, normen en waarden elkaar en komen soms zelfs samen.

 • Curriculum Veto

  Art Goss
  do 15 sep
  -
  vr 16 sep

  Curriculum Veto takes as its starting point the CV: the ultimate, universally recognised, individualised standard that conditions labour. The abbreviation for the Latin ‘curriculum vitae’,or, ‘the course of life’; its name implies an incorporation of life into work. Curriculum Veto critically investigates this entanglement, from the deep history of CV’s to the role of the CV today. 

 • Yy Of ‘Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylea’

  De Poezieboys
  di 27 sep
  -
  wo 21 dec

  WELKOM BIJ Yy!
  He Oe? Er staat toch Yy?
  Ja, maar je zegt Oe.
  Hoezo dan??
  ‘Y’ is de letter ‘Oe’ in het Russisch.
  O. Is het dan ook Termopoelee?
  Nee.
  Nee?
  Naja... WELKOM!
  WELKOM BIJ Yy!

 • AM I A ROBOT?

  Karla Isidorou & Alexandra Bellon
  za 1 okt

  Grappig, ongemakkelijk, provocerend, soms met vertraging beantwoordt Sophia vragen. Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, nodigt AM I A ROBOT?* je uit om SOPHIA te ontmoeten. Ze is een sociale humanoïde robot die op 14 februari 2016 werd geactiveerd en is de eerste robot die het staatsburgerschap van een land krijgt. AM I A ROBOT?* is een documentaire show op het randje: een ongepaste circusdemonstratie die ons vermogen tot empathie in twijfel trekt en ons herhaalde falen om de rechten te erkennen van wat wordt gezien als anders-zijn onderzoekt.

  English text below

 • Illuminate Illusion

  Sweder de Sitter & Julie Boellaard
  ma 3 okt

  Een illuster gewoon illusionistenduo, strijkt neer bij jou in de buurt. Terwijl vuurwerkfonteinen verbluffend exploderen, kettingzagen verraderlijk zwieren en confettikanonnen wonderlijk uiteenspatten, scheren realiteit en fictie rakelings langs elkaar. De illusie in optima forma.

 • Kunu

  Productiehuis Wosu
  di 4 okt

  De humeurige God Elegua is mensenmoe...

  Mensen zijn onverteerbaar, koppig en willen niet leren. Waarom zou hij zijn kostbare tijd verspillen aan hun onzinnige levensvragen als ze toch niet luisteren? Mensen zijn zonder dat ze het weten vervloekt  door de daden van hun ouders en voorouders. Oftewel ze hebben een Kunu. En zolang mensen dat niet begrijpen, komen ze nooit uit deze vicieuze cirkel.

 • Wat als dit alles is?

  Theater Artemis | Elias de Bruyne
  vr 7 okt
  -
  za 8 okt

  Een absurde voorstelling, over een eindeloze fantasie opgeslagen in een ijskast.

 • Glitter - de Show Show

  VERS uit Amsterdam
  ma 10 okt

  Glitter - de Show Show is een dromerige muziektheatervoorstelling, een volledig uit de hand gelopen bonte avond, een spektakelmix van musical, sketch en absurde komedie over de leuke kant van het leven, waar juist geen zware onderwerpen aan de kaak worden gesteld. Collectief Glitter stelt de vraag waarom theater steeds rauw moet zijn en moet schuren. Mag het niet gewoon leuk zijn? Leuk en niks anders.

 • GRACE

  theater RAST | Ada Ozdogan
  di 11 okt
  -
  wo 12 okt

  GRACE speelt in een wereld waar 't tijd is voor justice en payback en herschrijft onze blik op het slavernijverleden. In de sporen van Tarantino toont regisseur Ada Ozdogan het Westen met dit liefdesverhaal een spiegel over de ideologieën die het zichzelf toe-eigent en de leugens over de geschiedenis die het zichzelf voorhoudt uit angst voor de waarheid. Om vervolgens letterlijk alles aan flarden te schieten.

 • End of the world

  Girls in Woods
  do 13 okt

  End of the world geeft een zeldzaam inkijkje in de wereld van een jong meisje dat opgroeit in een religieuze cult en op zoek gaat naar een eigen waarheid. 

 • If only my belly was made of gold

  TG Meffert
  di 25 okt

  Kun je nog iets anders vinden van de dikke buik dan lelijk?

 • Fun and Games

  Rudolphi Producties | Theater Bellevue i.s.m. Zaal 3
  do 27 okt
  -
  vr 28 okt

  Twee acteurs ontmoeten elkaar in het theater. Drie dagen voor hun première van Who's afraid of Virginia Woolf, het iconische stuk van Edward Albee, krijgen ze slaande ruzie en raken ze behalve hun tegenspelers ook elkaar kwijt.

 • TWO FRIDA'S

  Compagnie Courage
  di 1 nov

  Een project rond leven en werk van Frida Kahlo. Hoe zij als vrouw eigenheid zoekt, verstrengeld in de roots van haar Duits-joodse vader en haar Mexicaans-Spaanse moeder. Luiz Marquez speelt en begeleidt de acteurs op pre-Colombiaanse muziekinstrumenten.