Bas de Brouwer

Lezen met HNT... Leedvermaak

Actief aan de slag met de toneeltekst en samen als leesclub naar de voorstelling

Doe mee aan Lezen met HNT. In twee avonden lees je de hele toneeltekst en hoor je alle achtergronden. Na het zien van de voorstelling komt de groep nog een keertje samen om na te praten.

Lees onder deskundige begeleiding de theatertekst van de Leedvermaak trilogie. Kies een rol en lees je tekst (hardop!). Iedereen komt aan bod. Rond de tafel ontstaat een beeld van de voorstelling én een dialoog over de personages, hun motieven en de dieperliggende thema’s.

Schrijf je in

Agenda en groepen

Hieronder vind je het overzicht van de groepen met de data van de lees- en napraatavonden. Alleen bij groep 1 is het raadzaam om de voorstelling Leedvermaak al in maart te zien i.v.m. de napraatavond.

De avonden starten allemaal om 19:00 in de Studio's van Het Nationale Theater (Schouwburgstraat 8 Den Haag).

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers per groep. Koffie en thee is inbegrepen.

1 (maart) - start in maart op donderdagen Extra plaatsen beschikbaar!

Leesavond 1: Donderdag 3 maart
Leesavond 2: Donderdag 10 maart
Napraten: Donderdag 24 maart

2 (april/mei) - start in april op donderdagen

Leesavond 1: Donderdag 21 april
Leesavond 2: Donderdag 28 april
Napraten: Donderdag 12 mei 

3 (april/mei) - start in april op dinsdagen

Leesavond 1: Dinsdag 26 april
Leesavond 2: Dinsdag 3 mei
Napraten: Dinsdag 10 mei

Bas de Brouwer
Contact
Heb je vragen, wil je zelf een leesclub starten of wil je als theater op de tournee aan de slag met Lezen met... neem dan contact op via lezenmet@hnt.nl

Mede mogelijk gemaakt door vfonds

Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) kan mede dankzij inkomsten uit loterijen jaarlijks ruim 200 initiatieven steunen die, vanuit de lessen getrokken uit oorlog en conflict, bijdragen aan onze sterke democratische rechtsstaat en vreedzame samenleving. Verschillende generaties worden zo gestimuleerd zich hier actief voor in te zetten.

“De uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, vragen om nieuwe belangstelling en bewustwording. Met aandacht voor de lessen uit het verleden, bouwen met steun van vfonds jaarlijks honderden initiatieven aan een vrije en vreedzame toekomst waar iedereen aan bij kan dragen.

Daarom is vfonds is trotse partner van de Leedvermaak trilogie. Het Nationale Theater laat hiermee zien hoe oorlog doorleeft in de samenleving en in het besef van de waarde van vrijheid. Zo faciliteert het gezelschap het gesprek over vrijheid tussen jong en oud. Wat is vrijheid? Wat betekent dit voor jou, voor een ander en voor een generatie nieuwkomers met recente oorlogservaringen?” 

Compleet leespakket voor €25
Voor slechts €25 doe je mee met Lezen met Leedvermaak. Je krijgt het boek met de toneeltekst uitgegeven door De Harmonie (winkelwaarde €24,90) en een uitgebreide reader met achtergronden.

Een professionele leesbegeleider neemt je op twee bijeenkomsten mee door de tekst en verzorgt na het zien van de voorstelling een avond om na te praten.

Uiteraard zorgen we voor koffie en thee.

Start in maart of start in april

Er zijn twee momenten om mee te lezen! De eerste is in maart rond de eerste speelperiode van Leedvermaak in Den Haag. Het tweede moment is in april/mei als de voorstelling terug is in Den Haag na de tournee.

Als je voor de eerste leesperiode in maart kiest, ga dan naar de voorstelling tussen woensdag 16 maart en woensdag 23 maart.

Voor de tweede leesperiode kan je de voorstelling het beste tussen woensdag 4 mei en zondag 8 mei zien.

Bas de Brouwer
Kom samen op dinsdagavond of op donderdagavond
In maart starten we met 1 leesgroep, die bij elkaar komt op donderdagavonden. In april/mei lezen we met 4 verschillende groepen. Dan kan je kiezen of je op dinsdagavonden of op donderdagavonden samenkomt. Net wat jou beter uitkomt.

Koop zelf een kaartje voor de voorstelling

Het kaartje voor de voorstelling is niet inbegrepen. Je kan zelf een kaartje kopen op een avond die jou goed uitkomt, of afspreken met de mensen in je leesgroep om samen op dezelfde avond te gaan.

Als je voor de eerste leesperiode in maart kiest, ga dan naar de voorstelling tussen woensdag 16 maart en woensdag 23 maart.

Voor de tweede leesperiode kan je de voorstelling het beste tussen woensdag 4 mei en zondag 8 mei zien.

Bas de Brouwer
Lezen met je eigen leesclub
Heb je zelf een leesclub en wil je het Lezen met zelf organiseren zonder begeleiding door Het Nationale Theater? Dat kan! We hebben een leesclubpakket beschikbaar met een instructie waarmee je zelf aan de slag kan.

Het leesclubppakket bestaat uit:
  • Een leesinstructie
  • Het boek met de tekst (uitgegeven door De Harmonie)
  • De readers met uitgebreide achtergronden


  • Het leesclubpakket kost €25 exclusief verzendkosten. Beschikbaar na 15 februari.Bestel het leespakket