Alle voorstellingen

Seizoen 2022/2023


Terug naar overzicht

 • Laagland

  Het Nationale Theater | Eric de Vroedt
  Vlijmscherpe komedie
  za 2 dec
  -
  zo 10 dec

  Telegraaf ★★★★ / "Ambitieuze politieke satire" Theaterkrant / "Sublieme voorstelling. Maatschappijkritisch mét humor." bezoeker 

   

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de lagere middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. Eric de Vroedt regisseert een topcast met onder anderen Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui.

   

  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk tijdens het bestellen van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 • Rondleiding door de Koninklijke Schouwburg

  De verhalen en mythes van de Schouwburg
  zo 3 dec
  -
  zo 17 dec

  We nemen je mee in de verhalen van de Koninklijke Schouwburg en laten je alle plekken zien waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt! Maak een selfie op het toneel, kom erachter wat SPQH boven het toneel betekent, herken de muzen die geschilderd zijn op het plafond en neem een kijkje in de koninklijke loge. Wist je dat er een echt koninklijk toilet verborgen zit in een van de foyers?

 • Mijn Paradijs

  Karel de Rooij
  Wegens succes verlengd
  di 12 dec
  -
  zo 4 feb

  Karel de Rooij, bij het grote publiek bekend als Mini van het legendarische duo Mini & Maxi, is 75 jaar geworden! Kleinkunst en varieté zitten nog altijd in zijn bloed. Reden genoeg voor een jubileumvoorstelling. De Rooij speelt zijn jubileumvoorstelling in de bovenzaal van de Koninklijke Schouwburg, het Paradijs. Nergens anders te zien in Nederland dan daar! 

 • Bully Bully (3+)

  Maas theater en dans
  vr 5 jan

  Een peutermusical over kinderachtige grote mannen. Deze hit van Maas theater en dans is fysiek, onstuimig en dwars. Twee spelers, veel liedjes, irritant gedram, grappig geruzie, maar wel een happy end! Voor iedereen die jong is of zich zo voelt. 

   

  BullyBully heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie 'Meest Indrukwekkende Productie'!

   

  English | BullyBully is a musical for toddlers in the style of West Side Story. What to expect? Two performers, many songs, funny quarrels, a bit of bickering and - eventually - a happy ending!

   

  Winner of the price Zilveren Krekel for 'Most Impressive Stage Production'!

 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  wo 24 jan

  Als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend. Een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

 • Happy in Holland

  ROSE stories | Theater Bellevue | Via Rudolphi Producties
  vr 26 jan

  Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

 • Make Women Come

  Nina de la Parra
  wo 28 feb

  Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te
  leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, verlangen, te voelen en
  te lachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een
  beter medicijn dan de rauwe, humoristische, overrompelende, grenzen verkennende,
  hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra. Kind van twee landen,
  dochter van toneel en comedy, sister van iedere vrouw.

 • Onze grootste toneelspeler ooit

  Helmert Woudenberg
  wo 27 mrt
  en
  do 28 mrt

  We zijn geschrokken door het plotseling overlijden van acteur en theatermaker Helmert Woudenberg. Veel sterkte aan zijn familie, vrienden, dierbaren en iedereen die hij inspireerde.

  Bekijk nieuwsbericht

 • Jerusalem

  TG Stan
  wo 10 apr

  Twee mensen niet van hier
  Bouwen aan een leven
  Aan een toekomst
  Hoopvol
  Jerusalem is hun speelplaats
  Een plek die symbool staat voor een begin
  Het epicentrum van drie wereldgodsdiensten
  En de plek van eeuwigdurende strijd over ideologieën en bezit

 • Het Achtste Leven

  Theater Oostpool | Nina Spijkers
  di 7 mei
  en
  wo 8 mei

  Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

 • De jaren

  Het Nationale Theater | Eline Arbo
  In 2024 terug in de theaters!
  wo 9 okt
  -
  vr 8 nov

  Wegens groot succes komt De jaren terug in 2024! De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als een van de mooiste, meest spraakmakende en indrukwekkende voorstellingen van afgelopen seizoen. Daarnaast won Mariana Aparicio voor haar rol de prestigieuze Theo d'Or, de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol.

 • Hé, wie zit er op de wc (2+)

  Vanaf2 Producties
  zo 24 sep

  Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken Hé, wie zit er op de wc? en Retteketet! We gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor.

 • Het Indisch Interieur

  Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Bo Tarenskeen e.a.
  do 7 sep

  ★★★★ “Een voorstelling die je niet wil mislopen dit seizoen.” - NRC  
   
  Voor iedereen die Het Indisch Interieur tóch gemist heeft, keert dit familiedrama nog één keertje terug. Bo Tarenskeen onderzoekt hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders. In de voorstelling probeert de pater familias (Hans Dagelet) zijn erfenis te verdelen onder zijn kinderen. Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om die verhalen aan te horen. Drie generaties Indo’s én hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma dat allesbehalve afgerond is.

 • De Bananengeneratie

  Toneelgroep Oostpool | Char Li Chung
  vr 1 sep

  Na een succesvolle en uitverkochte reeks in Theater aan het Spui, is De Bananengeneratie nog één keer terug. De Haagse regisseur Char Li Chung brengt de bestseller van Pete Wu naar het toneel van de Koninklijke Schouwburg. Hierin schetst Char Li een even vermakelijk als urgent portret van Aziatische Nederlanders en de vooroordelen waar zij ook in 2023 nog mee geconfronteerd worden.  

   

  Let op: Op 1 september trappen we het nieuwe seizoen feestelijk af met het Spotlight Festival Den Haag. Een kaartje voor De Bananengeneratie is daarom inclusief een patatje vooraf en toegang tot de afterparty met dj Nancy Goreng. Vanaf 18:00 uur worden er frietjes uitgedeeld en omdat het een uitverkochte avond is, is het fijn als je er vroeg bij bent!

 • STOM (10+)

  HNTjong
  di 12 sep
  -
  vr 22 sep

  Ziggy zegt niks

  STOM is een voorstelling met heel veel live muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon.    

  ‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid - ★★★★ NRC

  Het slimme script van Casper Vandeputte komt op gezette tijden met een verrassende twist. ★★★★ Volkskrant

 • Gemmetje Victoria

  Yvonne Keuls & Max Douw
  di 7 nov
  -
  do 9 nov

  Yvonne Keuls en Max Douw komen in november drie dagen lang terug naar het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. Zij spelen dan Gemmetje Victoria, de theatrale bewerking van het succesvolle boek van Yvonne Keuls. De tekst is van Yvonne, Max maakte en zingt de liedjes. Het duo staat garant voor een heerlijke voorstelling.