Seizoenspresentatie 2023/2024

Zondag 21 mei

Ontvangst 14:00 uur | Aanvang 14:30 uur

Wat fijn dat u met ons vooruit wil kijken naar het nieuwe theaterseizoen! Tijdens deze feestelijke seizoenspresentatie krijgt u hèt exclusieve voorproefje van het seizoen 2023/2024. 

Graag verwelkomen wij u op zondag 21 mei in de Koninklijke Schouwburg voor een prachtig programma. Er zijn openbare repetities waar u een kijkje achter de schermen krijgt bij Laagland van Eric de Vroedt en Tijd zal ons Leren van Romana Vrede. Verder zijn er speciale gasten aanwezig, zoals Tom Lanoye, Anne Wil Blankers, Nathan Vecht en Charli Chung!

Meld u hier aan!

Natuurlijk markeert de jaarlijkse seizoenspresentatie ook de opening van de voorverkoop voor Toneelkringleden en Vrienden voor het nieuwe seizoen! Het verheugen kan alvast beginnen: hieronder vindt u het overzicht van alle HNT voorstellingen van Seizoen 2023/2024!

Seizoen 2023/2024

HNT producties 
Met veel plezier presenteren we de voorstellingen die we in het nieuwe theaterseizoen zelf maken. Je ziet voorstellingen van regisseurs Eric de Vroedt, Eline Arbo en Erik Whien in onze theaters én door het hele land. 

Anne Claire de Breij
Wachten op Godot
Met Wachten op Godot komt 'het beste toneelstuk aller tijden' terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.
Anne Claire de Breij
Melancholia
Melancholia begint met een feest, waarbij je als publiek te gast bent. Justine trouwt met haar droomman in het prachtige landhuis van haar zus Claire. Maar op de avond van haar perfecte bruiloft valt ze stilletjes uit elkaar. Claire ontfermt zich als enige over haar zus, maar kan niet voorkomen dat het uitbundige feest al snel uitloopt op een onvermijdelijk fiasco.
Anne Claire de Breij
Laagland
Laagland is de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de lagere middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. In regie van Eric de Vroedt.
Anne Claire de Breij
Brown Sugar Baby
Brown Sugar Baby is een swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder andere Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio.
Gordon Meuleman
De jaren
In seizoen 23/24 komt De jaren terug voor een reprise-tournee! In De jaren vertellen vijf actrices samen het leven van één vrouw, tegen de achtergrond van een in hoog tempo veranderende wereld. Ze groeit op tussen het puin van de Tweede Wereldoorlog, ontworstelt zich aan haar middenstandsmilieu en wordt schrijfster met een scherp politiek en sociaal bewustzijn.

Seizoen 2023/2024

HNTjong
HNTjong maakt theater voor iedereen met een jong hart. We vertellen verhalen over de wereld om ons heen. Soms nieuw, soms bekend, altijd anders en onverwacht. Je ziet ons niet alleen in het theater, maar ook op school en in je buurt.

Marijke de Gruyter en Nicolien de Jonge
Romeo & Julia
Een remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad met de smaak van Bollywood. De 14-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.
Marijke de Gruyter en Nicolien de Jonge
Emoji Explosie
De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames zoals Celeste en de Pixar-film: Inside Out. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?
Marijke de Gruyter en Nicolien de Jonge
Arm met een dure smaak
Over jonge mensen die worstelen met verborgen armoede. Ze dromen van een leven zonder geldzorgen maar moeten ondertussen dealen met de ruwe realiteit. Ondertussen laten de populaire socials zien dat living in luxury echt haalbaar is. Illusie of reality?
Marijke de Gruyter en Nicolien de Jonge
Let's talk about sex
In alle films, series en songs gaat het altijd over de liefde. Over seks gaat het veel te weinig. Seks blijft toch een taboe. Gaat seks automatisch of krijg je er een handleiding bij? Hoe voelt seks eigenlijk, de eerste of tweede keer en daarna? Verliefdheid of lust? Vrouwen of mannen of allebei…? Oprecht, schaamteloos muziektheater over seks en intimiteit.
Marijke de Gruyter en Nicolien de Jonge
Supernormaal
Supernormaal is een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt. Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelt er een harig blauw figuur rond en beginnen de gordijnen te dansen op de beat.
Pexels Ron Lach
Allemaal beestjes
Een interactieve vertelvoorstelling voor in de klas met allerlei spulletjes die kinderen zelf mogen aanraken en verkennen. Waarom steken muggen eigenlijk? Hoe wordt een rups een vlinder? Over pootjes en sprieten, schildjes en vleugels, eitjes en ontpoppen, ideale verstopplekjes en lekkere hapjes, zachte velletjes en vogelnestjes.