Tijd zal ons leren | juni & juli 2023

Tijd zal ons leren

De geschiedenis werd niet geschreven door de verzetsstrijders, maar door de slavenhouders. Een Afrikaans spreekwoord luidt: het verhaal van de jacht wordt niet verteld door de leeuw, maar door de jager.

Reserveer

 

Ga naar de voorstellingspagina en bestel direct kaartjes

 

In de voorstelling Tijd zal ons leren vertellen Romana Vrede en OTION het verhaal van de leeuwen; het verhaal van de dappere mensen die weerstand boden, vochten voor hun leven en zich uitspraken tegen de slavernij in de koloniale tijd. Reis met Tula en zijn massa mee naar Willemstad, vecht zij aan zij in het oerwoud met de Marrons, red samen met Samori Ture zijn moeder, houd voet bij stuk net als de Bandanezen, kom in verzet met Georges Biassou en begin een revolutie met Dutty Boukman.

Tijd zal ons leren belicht de onbekende, bijnavergeten en vaak verzwegen levensverhalen van de legendarische verzetshelden, die in onze geschiedenisboeken veelal anoniem stierven als ‘criminelen’, ‘opstandelingen’ of ‘ongehoorzamen’. Met de woorden van Romana en de muzikale voordrachten van OTION reizen we van de Caraïben naar Europa en van Afrika naar Azië, en herschrijven we de Nederlandse koloniale geschiedenis vanuit het perspectief van het verzet.

Educatie

Benieuwd naar de educatiemogelijkheden (inleiding, nagesprek, workshop) bij deze voorstelling? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen

do 29 & vr 30 juni 2023
20:15 uur Koninklijke Schowuburg
do 6 & vr 7 juli 2023
20:15 uur Koninklijke Schowuburg

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod