Onze ensembleleden zijn genomineerd voor VSCD Toneelprijzen!

Presentator Cornald Maas verraste een aantal acteurs die genomineerd zijn voor de belangrijkste VSCD-Toneelprijzen op tv in de uitzending van Theater Maas. Hij ging langs bij Fjodor en Romana! Onderaan deze pagina staat de link naar de aflevering op NPO 2.

Fjodor maakt kans op De Theo d’Or voor de meest indrukwekkende acteerprestatie in een bijdragende rol. Hij is genomineerd voor zijn rol in Brown Sugar Baby, geregisseerd door Eric de Vroedt.  

Romana Vrede is twee keer genomineerd voor de voorstelling Tijd zal ons leren. Samen met OTION is ze genomineerd voor de Theo d’Or voor meest grensverleggende podiumprestatie voor het performen van de voorstelling.

Daarnaast heeft De Nederlandse Toneeljury 𝘛𝘪𝘫𝘥 𝘻𝘢𝘭 𝘰𝘯𝘴 𝘭𝘦𝘳𝘦𝘯, in eindregie van Erik Whien, geselecteerd als een van de elf meest indrukwekkende voorstellingen van het voorbije Nederlandse theaterseizoen. Daarmee maakt Tijd zal ons leren kans op de Regieprijs.

Uit het juryraport van Fjodor:

"In Brown Sugar Baby is Fjodor steeds een magnetische kracht op toneel, die verandering wíl, maar actief dwars wordt gezeten hierin, van binnen zijn eigen groep én van buiten. Hij maakt volstrekt helder hoe woede en verlangen naar verandering alternerend in hem plaatsgrijpen."

Uit het juryraport over Tijd zal ons leren:

"Ademloos luisteren we naar het voortdurende podiumgesprek in woord en zang tussen Romana en OTION. Ze slagen er in er een universeel eerbetoon aan alle vergeten of onderbelichte helden van te maken, die zich hebben verzet tegen onderdrukking en kolonialisme."

We zijn enorm trots op deze nominaties! Op 15 september worden alle winnaars bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam.