Theater aan het Spui

Ontdek de mooiste voorstellingen in een van onze zalen in Theater aan het Spui; de plek voor performers, avontuurlijk toneel, festivals en dans. Dit zijn alle voorstellingen van september tot en met december 2020. 

Terug naar digitale brochure ⟶

 • vr 4 sep
  Wegens succes terug

  Pronk

  Frascati Producties | Anoek Nuyens

  Jan Pronk, bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, werd geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Aan de hand van gesprekken met Jan Pronk probeert theatermaker Anoek Nuyens haar plaats te bepalen. Op veler verzoek is Pronk weer terug in de politieke hoofdstad en te zien in Theater aan het Spui.

 • ma 7 sep

  ACT: Johan Leysen speelt Beckett

  Het Zuidelijk Toneel

  Samuel Beckett – dichter, schrijver, Nobelprijswinnaar – was niet bijster optimistisch over het lot van de mens. Multi-kunstenaar Kris Verdonck verkent Becketts kijk op de mensheid en zijn zoektocht naar een houvast in een tijd zonder zekerheden. Met theater, installatiekunst en een videolezing.

 • wo 16 sep
  Wegens succes terug

  BOYS WON'T BE BOYS

  O.l.v. Rikkert van Huisstede

  We hebben lieve jongens nodig. Jongens die niet aan het mannelijkheidsideaal voldoen, denken vaak dat ze iets fout doen. Ze denken dat ze mannelijker zouden moeten zijn. Maar in tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld zijn zij misschien juist een oplossing? Onze wereld heeft behoefte aan liefde van mannen. Wij kunnen laten zien dat het anders kan door hokjes te doorbreken en ruimte te maken om onszelf te zijn.

 • do 17 sep

  Filosofische ontmoetingen: Denken over Hannah Arendt

  Hans Achterhuis | Filosofie in Den Haag

  Hannah Arendt (1906-1975) is een van de belangrijkste politieke denkers van de twintigste eeuw. De Duits-joodse filosofe werd geboren in 1906 en groeide op in Königsberg. Ze studeerde filosofie bij Martin Heidegger en Karl Jaspers. Toen de nazi’s aan de macht kwamen, vluchtte ze via Parijs naar de Verenigde Staten, waar ze bleef wonen tot haar dood in 1975.

 • vr 18 sep
  Wegens succes terug

  Immens

  Theater Utrecht

  Immens is een muzikale, filosofische en humoristische solo, geïnspireerd op het werk en leven van Friedrich Nietzsche. Acteur Vincent van der Valk duikt in de rol van een funky straatmuzikant en kritische predikant. Hij grapt met het publiek, zingt en danst. Soms komt zijn verbeelding tot leven en staat plots een groot koor achter hem, dat in volmaakte harmonie zijn hartenkreten meerstemmig meezingt.

 • di 22 sep

  Happy Together

  Espen Hjort & Mees Borgman / Het Huis Utrecht

  In Happy Together staan vader, moeder, dochter en zoon samen op het toneel. Ze spelen een familie op zoek naar wie zij met elkaar kunnen zijn. Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af in deze humoristische en fysieke voorstelling over de acrobatiek van het samenleven. Wie draagt wie? Kunnen ze veranderen zonder elkaar los te laten? Van generatie op generatie is dit een verhaal dat telkens opnieuw verteld wordt. Verbondenheid is een onontkoombaar gegeven - toen, nu en in de toekomst.

 • wo 23 sep
  -
  do 24 sep

  Onvoorstelbaar Verleden

  Black Sheep Can Fly | Theater Utrecht

  Na de succesvolle voorstellingen A Seat At The Table en Samenloop van Omstandigheden komt theatermaker Saman Amini nu met de tragikomische muzikale show Onvoorspelbaar Verleden. Een voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

 • do 24 sep

  SENANG

  TG Goed Gezelschap

  In de jaren vijftig kregen zo’n tweehonderdduizend vluchtelingen een koud welkom in Nederland. Hun kinderen en kleinkinderen besluiten nu niet langer te zwijgen: generatie drie vraagt, port en confronteert. SENANG is muziektheater over de persoonlijke zoektocht naar identiteit, bekend voor iedereen die opgroeit in twee culturen. Wegens groot succes is deze voorstelling opnieuw te zien in Theater aan het Spui. 

 • vr 25 sep
  -
  za 26 sep

  Constellations

  Beau Schneider & Britte Lagcher

  Marie (Britte Lagcher) en Roland (Beau Schneider) ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is natuurkundige, hij imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet. Ze worden hopeloos verliefd. Of een van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Misschien niet lang, maar tragisch kort... 

  Constellations gaat over de multiversumtheorie, over vrije wil en vriendschap, kwantummechanica, liefde en honing.

 • zo 27 sep
  -
  zo 29 nov

  Peter Heerschop

  De Alles Komt Goed Zondagmiddagshow

  Peter Heerschop komt speciaal naar Den Haag voor een aantal bijzondere zondagmiddagen. Om ouderwets samen te zijn op zondag en om eens goed door te nemen wat er de afgelopen weken is gebeurd. Of zoals Peter het zelf zegt: "Een zondagse vertaling van seks, drugs en rock 'n roll in geloof, hoop en liefde".


  HNTonbeperkt - toegankelijk voor doven en slechthorenden

  De voorstelling op zondagmiddag 27 september 2020 wordt toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden met een Nederlandse Gebarentolk.

 • di 29 sep

  De Lamp

  Huba de Graaff

  In De Lamp wordt de val van Srebrenica neergezet als Hollands huiskamerdrama.

  In 2020 is het 25 jaar geleden dat Srebrenica in handen viel van de Serviërs, terwijl onder toeziend oog van Dutchbat 8000 mannen en jongens werden weggevoerd en vermoord.

 • wo 30 sep

  Sssst, 't is maar een peepshow

  Wart Kamps, Stephanie Louwrier & Esther Habbema

  Wart Kamps, Stephanie Louwrier, Esther Habbema en Bart van den Donker brengen een nieuwe tragikomedie over een fictieve, nabije toekomst waarin twee gerenommeerde acteurs, zich in een wereld bevinden waar cultuur een pervers woord is geworden.

 • vr 2 okt

  Real Boys

  Orkater | De Nieuwkomers | More Dogs

  More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter. 

  Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze  genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees, maar ook liefde, fake-news en Pinokkio's queeste. In Real Boys vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt. 

 • za 3 okt

  BANGE REBEL

  Fadua El Akchaoui

  Rebellen, wereldverbeteraars, dwarsliggers en onruststokers verzamel je! De tijd is daar. Zet je schrap. Sluit je aan. Dompel je onder in dit unieke theaterstuk.

 • zo 4 okt

  De Mega Mopperaar (2+)

  De Toren van Geluid

  De Mega Mopperaar is een muzikale voorstelling gebaseerd op het prentenboek van het jaar: De moppereend. In deze voorstelling over mopperen zien we de Mega Mopperaar. Hij moppert niet altijd, maar vandaag wel. En weet je? Dat is helemaal oké. Want achter de wolken schuilt altijd de regenboog! 

 • zo 4 okt
  NO DUTCH REQUIRED

  Otion

  Icaro

  English text below 

  ICARO
   is de Zuid-Amerikaanse inheemse benaming voor magisch lied. Deze liederen worden gezongen door sjamanen tijdens rituelen om een staat van heling, hoger bewustzijn en transformatie te induceren. Door middel van herhalende ritmische patronen, harmoniserende vocalen, rap, spoken word en dans ondergaat OTION een ritueel van zelfheling.

 • di 6 okt
  -
  wo 7 okt
  NO DUTCH REQUIRED

  Memento Mori

  Nineties Productions

  English text below 

  2020 lijkt een Mondiale Memento Mori* te zijn geworden en het theaterseizoen is afgeschreven. Daarom opent theatercollectief Nineties een online rouw resort. Trek je badjas en je slippers aan en ga mee op staycation om emotioneel te detoxen.

  * gedenk te sterven

 • ma 12 okt

  Wees Onzichtbaar

  Podium Mozaïek | Theater RAST

  Prijswinnende bestseller van Murat Isik nu in het theater!

  Wees onzichtbaar van schrijver Murat Isik werd overladen met lovende recensies en won in 2018 de Libris Literatuur Prijs. Podium Mozaïek en Theater RAST komen nu met een bewerking voor het theater. Een ontroerend coming of age-verhaal over een jongen die opgroeit in de Amsterdamse Bijlmermeer.

  • ma 12 okt - 20:15
  • ma 12 okt - 20:15
 • di 13 okt
  -
  wo 14 okt

  Work Harder

  Wunderbaum

  Nadat de strategieën zijn bepaald, de motivational speeches zijn afgestoken, de targets geformuleerd, de functioneringsgesprekken zijn ingepland en de burn-outs zijn ondergaan vragen de spelers zich af wat het oorspronkelijke doel ook alweer was. Moeten ze hun professionele ambities wel zo serieus nemen? En kan het opgeven van ambities net zoveel voldoening geven als het verwezenlijken ervan?

 • vr 16 okt
  -
  za 12 dec

  Tori (6+)

  HNTjong

  Alles is mogelijk en niets is wat het lijkt 
  Tori is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim. 

 • wo 28 okt

  Mama Marlène

  Rudolphi Producties | Waal en Wind

  Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlène Dietrich. Ubervrouw, sekssymbool voor zowel mannen als vrouwen, oermoeder én feministisch boegbeeld. En dat alles verenigd in één persoon. Was dit beeldvorming of was zij alleskunner?

 • do 29 okt

  Casting the Pass

  Het Zuidelijk Toneel | Alles voor de Kunsten

  Een jonge acteur (gespeeld door Jord Knotter) doet een jonge acteur auditie voor zijn droomkans: topvoetballer in het theaterstuk The Pass. Hij wordt ontvangen in de keuken van de castingdirector (gespeeld door Gerardjan Rijnders) waar hij, eenmaal binnen, langzaam wordt meegezogen in een manipulatieve wereld van macht en onderwerping. Waar rollen worden verwisseld, grenzen worden opgerekt en verlegd. 

 • do 29 okt
  -
  vr 30 okt

  Being wrong and how to admit it

  Productiehuis Theater Rotterdam

  Het spijt me. I regret. Ich bedauere. Je suis profondément désolé. Zo zelden en moeilijk rollen die woorden uit de monden van politici en bedrijfsleiders. Hunkerend naar een écht excuus - eentje waarbij zowel de politicus als het hele land een traantje of twee moet laten - onderzoekt Zarah Bracht in Being wrong and how to admit it het fenomeen ‘fouten bekennen’. Een politieke figuur, gespeeld door Kirsten Mulder, wringt zich in kronkels en bochten om een verontschuldiging uit haar lijf te wurgen voor gemaakte fouten en geleden leed. Mea Culpa. 

 • zo 1 nov

  Een feest om te janken (4+)

  House of Nouws

  Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor veel tranen. Een feest om te janken is een voorstelling in een hoog tempo en fysiek spel over hebberigheid en de ellende die door verlanglijstjes wordt veroorzaakt. 

 • zo 1 nov

  Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

  Olga Zuiderhoek

  Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland. Haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), verzamelde uiteenlopende soorten muziek. Zijn verzameling leerde haar hartverscheurende èn grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de 20e eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel dat ze niet kan begrijpen. Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes die haar nooit in de steek lieten

 • wo 11 nov
  -
  do 12 nov

  Keefman

  Jack Wouterse

  Na 20 jaar speelt Jack Wouterse opnieuw de solo Keefman naar het boek van Jan Arends. Een strak, helder en indringend verhaal over psychiatrisch patiënt Keefman die gevangen zit in zichzelf, vrij goed weet hoe het anders moet, alleen niet hoe.

 • vr 13 nov

  Zwarte Lente

  Theater Utrecht | stichting Skorpetind 

  Zwarte Lente  is een fysieke en associatieve theatervoorstelling van regisseur Espen Hjort over liefdesverdriet, afscheid en het einde van de natuur. Een balanceer-act tussen tekst en beweging voor twee acteurs en een muzikant. Zwarte Lente  begint als twee geliefden (Mees Borgman en Dries De Sutter) uit elkaar gaan. De man gaat naar buiten om tot zichzelf te komen, zoekt rust in de natuur. Maar alles wat groen is, alles wat leeft, is verdwenen. Hoe moet hij nu verder?   

 • za 14 nov

  Janis

  Theaterproductiehuis Zeelandia

  ‘Whatever man. We are ugly but we have the music’, sprak de blueszangeres in de spiegel van haar hotelkamer terwijl ze een parel vocht wegsloeg van haar wang en glimlachend haar strot opentrok. Het is dat wegslaan en die strot die Beaudil Elzenga tot op het bot verlangen doet naar Janis. De vrouw, het meisje uit Texas, de legende, the Rose, the Queen, the Pearl. En vooral het hart en daardoor haar blues. Janis Joplin.

 • zo 15 nov

  Vreemde Eend (4+)

  Het Laagland

  “Goeiemorgen Buur, goeiemorgen Buuf!”

  Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

 • di 17 nov

  De zaak Shell

  Anoek Nuyens en Rebekka de Wit | De Nwe Tijd | Frascati Producties

  De laatste witte mannelijke neushoorn is uitgestorven. Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen zijn overal ter wereld aan de orde van de dag. Welke beelden, argumenten en retoriek zorgen er voor dat er zo weinig schot zit in het oplossen van het klimaatprobleem? Wat kunnen we doen om het tij te keren?

 • wo 18 nov
  -
  do 19 nov

  Happy Hour

  mugmetdegoudentand

  Een komische en dramatische voorstelling over populistische mannen, hun echtgenotes en drie actrices. 

 • wo 18 nov
  -
  do 19 nov

  Drie Zusters

  Toneelschuur Producties | Eline Arbo

  Eline Arbo maakt na haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Ditmaal van Drie Zusters, de klassieker van Anton Tsjechov. Arbo trekt in haar voorstelling een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd.

 • zo 22 nov

  IK… eh ik (6+)

  Het Houten Huis - Nordland Visual Theatre

  IK.. eh ik is een muzikale, beeldende voorstelling over in gevecht zijn met jezelf en de tijd.

 • di 24 nov

  De Managers

  La Isla Bonita | Frascati Producties

  Hoe spreken we met elkaar anno 2020? Performance collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vijf witte managers op een geheime locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag?

 • wo 25 nov
  -
  do 26 nov

  Een vlinder van sneeuw

  Veenfabriek

  Een vlinder van sneeuw is een zwart-komische, muzikale puzzel over wat er eerst was en daarna kwam, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.

 • do 26 nov

  De chaos van 2020

  Nieuw Utrechts Toneel

  Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor zouden in het voorjaar van 2020 naar Washington D.C. reizen om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen. Maar de wereld ging op slot. 

  • do 26 nov - 19:30
  • do 26 nov - 19:30
 • vr 27 nov

  Djinns

  Likeminds

  Djinns is de eerste comedy noir die toont hoe het verlangen naar een heilstaat de mens stap voor stap een absurde wereld invoert. De eindvraag is: zouden wij het beter hebben gedaan?

 • zo 29 nov

  Wiedeedhet (6+)

  BonteHond

  Wiedeedhet is een 'whodunnit' voor iedereen vanaf zes jaar. De voorstelling is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak, is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat uiteindelijk opgelost moet worden...

 • di 1 dec
  -
  wo 2 dec

  Desiree

  René van ’t Hof, Bram Coopmans e.a.

  Twee broers proberen na de dood van hun moeder nader tot elkaar te komen, ondanks de grote afstand. De jongste broer staat midden in het leven, de oudste trekt zich liever terug. Op een dag staat zijn broer met zijn nieuwe vrouw in de deuropening. Desiree. De vurig gewenste. 

 • di 1 dec

  Patroon

  De Nieuwe Oost | TG Oostpool | Urland

  PATROON is een  meerstemmige solo van Ludwig Bindervoet naar aanleiding van de brief die Franz  Kafka  aan zijn vader schreef, maar nooit aan hem overhandigde.  De vader spreekt nu terug in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen. 

 • wo 2 dec

  De Meiden

  Dood Paard

  De zusjes Papin stonden bekend als perfecte dienstmeisjes. Wanneer hun meester thuiskomt, treft hij vrouw en dochter aan in een bloedplas. De meiden hebben hen vermoord en het huis overhoopgehaald. Ze wasten zich en gingen samen in één bed liggen. Jean Genet las dit artikel in de gevangenis en schreef dit verhaal. 

 • wo 9 dec
  -
  za 12 dec

  NIEUWS

  SADETTIN K | Het Nationale Theater

  Wat zouden we zijn zonder de media? Zonder elke ochtend de krant, de radio, het achtuurjournaal, de achtergronden en de reportages rondom grote wereldgebeurtenissen? In NIEUWS onderzoekt Sadettin Kirmiziyüz - met ondersteuning van multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout - de rol die de media in onze levens spelen, en hoe ze ons perspectief beïnvloeden.  

 • wo 16 dec
  -
  do 17 dec

  Afscheidstournee

  De Warme Winkel

  Afscheidstournee is het tweede deel in een serie waarin De Warme Winkel antwoorden onderzoekt op overbodigheid in deze overbevolkte wereld. Na ‘excelleren’, in ‘Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or’, nu ‘ascese’. We gaan oefenen in krimpen, in slinken, in samenballen. We gaan veel moeite doen voor weinig, zoeken de schoonheid in het kleine. We bakken een show die niet vervuilt. Pak je fiets naar het theater en houd je jas aan; de thermostaat staat uit. 

 • vr 18 dec
  -
  zo 20 dec
  English

  A Christmas Carol

  STET The English Theatre

  STET - the English theatre brengt al enige jaren in de kerstperiode dit bijzondere verhaal van Dickens. De Britse verhalenverteller Ashley Ramsden wekt de vrek Scrooge tot leven. Na een bezoek van drie geesten komt hij tot inkeer, dat een leven van geven beter is dan van nemen. 

  De voorstelling is Engelstalig zonder boventiteling.

 • ma 22 feb

  Werkplaats Krèg nâh kriebels! (12-) (22 t/m 26 februari)

  HNTeducatie

  Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee aan deze werkplaats in de voorjaarsvakantie! Vol nieuwsgierigheid, inspiratie en vragen gaan we aan de slag en maken we samen een korte voorstelling.

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kan je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt uw winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kunt u inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen