sept & okt2021 | vrije en schoolvoorstellingen (op locatie)

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Oksigen (12+)

Firma MES
Over het koloniale verleden van Nederlands-Indië, over je eigen identiteit en je thuis voelen. Een bijzondere theaterbelevenis waarin jongeren niet alleen hun stad, maar ook zichzelf met andere ogen laten bekijken.

Reserveer

Oksigen (12+)

In Oksigen komen een stadswandeling, audiotour en locatietheater samen. Startpunt is Beeld en Geluid Den Haag, waar je een koptelefoon krijgt. Daarna leidt een stem je de Archipelbuurt in, langs plekken met een verborgen geschiedenis. De stad wordt het decor van deze openlucht-theatertour. 

Je hoort fragmenten van anekdotes over de rijke koloniale geschiedenis van Den Haag, o.a. van de familie Broese van Groenou, die aan het hoofd stond van een suikerfabriek in Nederlands-Indië en die de monumentale villa aan de Parkweg 9a liet bouwen. Soms bepalen keuzes even je individuele route. Iedereen komt uiteindelijk weer samen bij een toneelscène in het bos. 

Oksigen gaat dus over het koloniale verleden van Nederlands-Indië, maar ook algemener over je eigen identiteit en je thuis voelen. Deze bijzondere theaterbelevenis (én de bijbehorende workshop waarin leerlingen bijdragen aan een podcast) zal Haagse jongeren daarom niet alleen hun stad, maar ook zichzelf met andere ogen laten bekijken. De voorstelling is geschikt voor alle leerjaren en niveaus. 

Educatie

Bij deze voorstelling is divers educatief aanbod te boeken. In de workshop worden de leerlingen niet alleen thematisch voorbereid, maar leveren zij ook een bijdrage aan een podcastaflevering bij de voorstelling!

Workshop – leerlingen werken mee aan een podcast
In een workshop van 90 minuten gaan we actief aan de slag met de thema’s ‘identiteit’ en ‘je thuis voelen’. Hoe kijk jij naar anderen? En hoe zien anderen jou? Voel jij je thuis in jouw stad? En welke gebeurtenissen in jouw eigen leven of dat van jouw (voor)ouders maken jou tot wie je bent? 
De leerlingen zetten hier iets over op papier en spreken een kort fragment hiervan in op een audiorecorder. Het wordt een prachtig verzamelwerk in de vorm van een podcast, die door de leerlingen en onze bezoekers te beluisteren is.

Duur: 90 minuten
Kosten: €6,00 per leerling
Locatie: De workshop kan plaatsvinden op school, maar… (lees hieronder verder)

Museumbezoek Beeld en Geluid Den Haag
… het is ook mogelijk de workshop te geven in Museum Beeld en Geluid Den Haag! Dit is alleen mogelijk i.c.m. een rondleiding door het museum, die Beeld en Geluid Den Haag voor een gereduceerd tarief aanbiedt.

Duur: 60-90 minuten
Kosten: €4 per leerling (speciaal tarief voor deelnemers van de workshop)
Locatie: Beeld en Geluid Den Haag

Speeldata

Schoolvoorstellingen

Vrije voorstellingen

do 30 sep 2021 

19:00, 19:45 en 20:30 uur Op locatie

wo 6 okt 2021 

13:00, 13:45 en 14:30 uur Op locatie

vr 9 okt 2021 

13:00, 13:45 en 14:30 uur Op locatie

wo 15 sep 2021 
do 16 sep 2021
do 23 sep 2021
vr 24 sep 2021
vr 1 okt 2021
do 7 okt 2021

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod