Vacature marketeer educatie & interactie

28 uur

Wij zijn op zoek naar een marketeer die onze educatieve activiteiten op een zo effectief mogelijke manier onder de aandacht brengt bij onze doelgroepen (jeugd, docenten, ouders). Je werft scholen, kinderen en jongeren voor zowel projecten onder school- als in de vrije tijd. Je weet scholen aan Het Nationale Theater te binden, zoekt deelnemers voor theaterwerkplaatsen en MAAKprojecten, pronkt op onze kanalen met de activiteiten van HNTdeMotor en legt verbindingen tussen projecten van educatie en de programmering van Het Nationale Theater. 


Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Wij zien het theater als dé plek om onze tijd te onderzoeken en de verhalen die wij tegenkomen te delen met ons publiek. Theater als bruisend huis van verbeelding en verbinding, een huis dat zich openstelt voor iedereen en ruimte geeft aan alle stemmen. We maken jaarlijks ongeveer vijftien producties, voor jeugd (onder de vlag van HNTjong) en voor volwassenen, programmeren ruim achthonderd voorstellingen en ontvangen 450.000 bezoekers in Den Haag en in het land. 

In onze producties werken we met ervaren regisseurs en acteurs uit ons ensemble, maar geven ook jonge acteurs en makers ruimte. We houden van vernieuwende manieren om theater te produceren en presenteren voor ons publiek. 

De afdeling Educatie & Interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen. 

We zijn radicaal vriendelijk, vriendelijk radicaal, permanent nieuwsgierig, actief en betrokken.

Wie zoeken we? 

  • Je bent een betrokken marketeer die houdt van theater, en houdt ervan de programma’s die daarbij horen, onder de aandacht te brengen van jeugd, jongeren, docenten en ouders.
  • Je bent proactief en zelfstandig. Je vindt het leuk om te schrijven en bent visueel ingesteld.
  • Je denkt helder na over wie je met welk doel wanneer en met welk middel wilt bereiken.
  • Je hebt ervaring met social- , website- en e-mailplatforms, advertentietools en analyse tools.
  • Je bent een conceptuele denker waardoor je kansen ziet hoe je educatieprojecten en andere relevante activiteiten met elkaar verbindt en versterkt.
  • Je bedenkt en produceert marketingcampagnes en begeleidt de totstandkoming van brochures,  projectteksten of andere vormen van content.
  • Je hebt een helikopterview, weet overzicht te scheppen in de uiteenlopende projecten en collega’s scherp te houden op wat komen gaat. 

Het Nationale Theater wil het theater van en voor het hele land zijn. Om onze organisatie en ons aanbod naar het publiek te verrijken zoeken we continu naar nieuwe perspectieven. Wij hopen dat jij, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan de diverse organisatie die wij willen zijn. 

Wat wij je aanbieden: 

Het Nationale Theater is 180 man sterk. Je maakt onderdeel uit van het marketingteam van 10 collega’s en staat in nauw contact met de afdeling Educatie & Interactie. Je werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan open om zo je rol op creatieve wijze in te vullen. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans. 

Geïnteresseerd? 

Mail dan je cv en motivatie voor 23 november naar vacatures@hnt.nl.
Meer informatie over de functie kan je opvragen bij Monique Rutten (Hoofd marketing & development) moniquerutten@hnt.nl of 0639072077.

Over Het Nationale Theater

Het Nationale Theater is een jonge landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven hierbij jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit, van bingewatchen tot zomerspektakel, van stand-up tot theatercollege.