november 2021 | schoolvoorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

De Bastaard (12+)

Het Zuidelijk Toneel
Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk.

Reserveer

De Bastaard (12+)

Halfbloed reist naar verleden en toekomst 

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om het bloed te begrijpen dat door hem vloeit. De reis vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in een wereld waarin zij als ‘bastaards’ niet gewild zijn.  
 
Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands, en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Het resultaat: een roadmovie op scène waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen. De Bastaard, een alternatieve avond voor hen geobsedeerd door zuiverheid.  

Educatie

Er is edcuatiemateriaal beschikbaar rondom deze voorstelling. Deze volgt later.

Speeldata

Schoolvoorstelling

 

di 23 nov 2021 

13:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 2

 

Prijs per leerling €11,50

Anderen bekeken ook

Credits

tekst & spel Rashif El Kaoui | video & spel Ahmet Polat | eindregie Lucas De Man | artistiek advies Piet Menu 

← Terug naar het vo aanbod