De eeuw van mijn voorouders

Een persoonlijk onderzoek naar je verleden
Een groep mensen (16 - 40 jaar) met wortels in Voormalig Nederlands-Indië (Indo-afrikanen, Molukkers, Indonesiers, Indische gemeenschap. etc.) start een persoonlijk onderzoek naar hun roots. In samenwerking met Tracing Your Roots zoeken we naar antwoorden op vragen rondom afkomst en identiteit.

schrijf je in

Heb jij roots in voormalig Nederlands-Indië? Bijvoorbeeld je ouders, grootouders of zelfs generaties daarvoor? Ben jij derde of vierde generatie, tussen de 16 en 40 jaar oud? Wil je een persoonlijke zoektocht starten naar je (voor)ouders en familiegeschiedenis. Doe dan mee met Tracing Your Roots.

Een unieke kans om antwoorden te vinden op vragen rondom jouw afkomst en identiteit en misschien eindelijk eens dat gesprek met je (groot)ouders aan te gaan over het Nederlands-Indische verleden.

Iedereen is welkom, of je nu een Indo-Afrikaanse, Indo-Chinese, Indo-Europese, Molukse, Timorese, Papua of Totok achtergrond hebt!

Dit gaan we doen
Regisseur Eric de Vroedt schreef en regisseerde De eeuw van mijn moeder; een voorstelling over zijn eigen moeder. Een familieverhaal over de migratie van Voormalig Nederlands-Indië naar Nederland.

In het kader van deze voorstelling duik je onder begeleiding van Yvette Kopijn van Tracing Your Roots in je familiegeschiedenis. Ontdek jouw stamboom, ontrafel familieverhalen en onderzoek de kracht van het zwijgen. Welke vragen heb jij altijd al willen stellen? En welke antwoorden liggen er in de stilte? Je leert van elkaar en over jezelf.  

Vervolgens zet je jouw familiegeschiedenis om naar een theatrale vorm om deze te presenteren in De Koninklijke Schouwburg. Samen met drie theatermakers werken we naar een presentatie rondom de voorstelling De eeuw van mijn moeder in een van de foyers.

De planning
Hieronder vind je de dagen dat we bij elkaar komen. Let op! Hier kan nog in geschoven worden.

Zaterdag 5 februari | 13.00u - 17.00u
Zaterdag 12 februari | 13.00u - 17.00u
Zaterdag 12 maart | 13.00u - 17.00u
Zaterdag 19 maart | 13.00u - 17.00u
Donderdag 7 april | 19.00u - 22.00u
Donderdag 19 mei | 19.00u - 22.00u
Donderdag 9 juni | 19.00u - 22.00u

*Donderdag 27 januari is helaas te komen vervallen

Start jouw zoektocht
Voor €50,- doe je mee aan dit traject. Kaarten kopen je via onderstaande link. Zodra je hebt betaald, mailen we jou nog een inschrijfformulier toe met wat meer vragen. Deze mag je ook al eerder invullen natuurlijk. Gedurende een halfjaar komen we 7 keer bij elkaar. In de tussentijd krijg je opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan en jouw onderzoek voort te zetten.

schrijf je in

Over Tracing Your Roots

Tracing Your Roots is een programma van Stichting VerhalenOverLeven (i.o.). Het nodigt jongeren met wortels in Indië/Indonesië uit om op zoek te gaan naar hun afkomst en identiteit via stamboomonderzoek en interviews met (groot)ouders. 

Tracing Your Roots is een intergenerationeel programma dat probeert bij te dragen aan identiteitsversterking bij jongeren en het verstevigen van intergenerationele banden. Wanneer (klein)kinderen met (groot)ouders in gesprek gaan over hun familiegeschiedenis en samen terugkijken op een turbulent (koloniaal) verleden, dan kan het zwijgen doorbroken worden en ontstaat er ruimte voor heling.