november 2021 | vrije en schoolvoorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

8: Metamorphosis (15+)

Nicole Beutler
Dansvoorstelling én hedendaagse opera over het omarmen van verandering. Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – slepen je mee in een bezwerend ritueel voor het einde van het patriarchaat. Een voorstelling die de vraagt stelt: wat is er voor nodig om te veranderen?

Reserveer

8: Metamorphosis (15+)

Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. Geïnspireerd op de wiskundige patronen van M.C. Escher en voortgestuwd door het bevroren ritme van Henry Purcells The Cold Song transformeren bekende structuren tot verrassende nieuwe mogelijkheden. Een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van verandering. Acht mannen (dansers, zangers en een drummer) slepen je mee in een bezwerend ritueel voor het einde van het patriarchaat.

We zien acht mannen strak in pak, ze bewegen zich zoals van ze wordt verwacht. Is er ruimte om anders te zijn, om zichzelf te zijn? Ze zingen “let me freeze again”, terwijl de aarde opwarmt houden zij zich vast aan bekende structuren. Totdat de hele wereld op z’n kop staat en ze gedwongen worden te transformeren. Langzaam vinden ze hun eigen identiteit, kleur en vrijheid. En ondertussen verandert de ruimte in het theater mee. Het publiek zit op de tribune en ziet hoe de zaal waar ze in zitten transformeert van een claustrofobische zwarte doos naar een magische ruimte van een gedroomde toekomst. Prachtige samenzang, virtuoze jazzdrums en een onroerend eindbeeld van een theaterzaal zoals je die nooit eerder zag, maken van 8: METAMORPHOSIS (genomineerd voor een Zwaan voor beste dansvoorstelling) één van de meest indrukwekkende voorstellingen van afgelopen seizoen. Een voorstelling die de vraagt 

Educatie

In overleg met het gezelschap is een workshop of inleiidng te boeken.

Speeldata

Schoolvoorstelling

Vrije voorstellingen

wo 10 nov 2021

13:30 uur Koninklijke Schouwburg

di 9 nov 2021

20:15 uur Koninklijke Schouwburg

wo 10 nov 2021

20:15 uur Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod