mei 2022 | vrije voorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Witch Hunt (15+)

NNT / Eline Arbo
Tekst volgt

Reserveer

Witch Hunt (15+)

Samenzweringstheorieën maken de wereld overzichtelijk in chaotische tijden. Helemaal als je daarmee een zondebok kunt vinden voor je eigen problemen. Zo bezien liggen de heksenvervolgingen in de middeleeuwen en de huidige samenzweringstheorieën online niet eens zo gek ver uit elkaar. 

In de grote, muzikale voorstelling Witch Hunt gaat een archeologe (Bien de Moor) op zoek naar de duistere geschiedenis van vrouwen- en kindermoord in een klein, afgelegen dorp. Daar komt het verleden letterlijk tot leven.  

Geïnspireerd door de verhalen over heksenvervolgingen in Europa en door hoe massahysterie vroeger en nu, tot stand komt schrijft Hannah van Wieringen een nieuwe toneeltekst over een groep vrouwen die probeert te ontsnappen aan de druk van hun gesloten gemeenschap - met gruwelijke consequenties. Samen met het NITE-ensemble van acteurs en dansers maakt de talentvolle regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni) een interdisciplinair werk voor de grote zaal over heksen van toen en van nu.  

Educatie

Geen educatie

Speeldata

Vrije voorstellingen

 

do 19 mei 2022

20:15 uur Koninklijke Schouwburg

vr 20 mei 2022

20:15 uur Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod