Vacature manager bedrijfsvoering (38 uur per week)

Wij zijn op zoek naar een manager voor onze nieuwe afdeling Bedrijfsvoering, waarin Horeca & Ontvangst, Financiën, Facilitair, HR en het Directiesecretariaat zijn gebundeld. Vanuit een liefde voor service en efficiency ben jij met jouw team verantwoordelijk voor én de ‘achterkant’ van het theater, zodat de artistieke processen kunnen floreren én voor de ‘voorkant’ zodat het publiek zich thuis voelt. Je bent gastvrij en ondernemend, ziet en benut kansen voor procesverbetering, motiveert en verbindt. Als lid van het managementteam draag je bij aan een inspirerende en innovatieve organisatie. 

Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Wij zien het theater als dé plek om onze tijd te onderzoeken en de verhalen die wij tegenkomen te delen met ons publiek. Theater als bruisend huis van verbeelding en verbinding, een huis dat zich openstelt voor iedereen en ruimte geeft aan alle stemmen. We maken jaarlijks meerdere producties, voor jeugd (onder de vlag van HNTjong) en voor volwassenen, programmeren ruim achthonderd voorstellingen en ontvangen 450.000 bezoekers in Den Haag en in het land. 

In onze producties werken we met ervaren regisseurs en acteurs uit ons ensemble, maar geven ook jonge acteurs en makers ruimte. We houden van vernieuwende manieren om theater te produceren en presenteren voor ons publiek. De afdeling Educatie & Interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen. We zijn radicaal vriendelijk, vriendelijk radicaal, permanent nieuwsgierig, actief en betrokken. 

Wie zoeken we? 

  • Gastvrijheid en servicegerichtheid zit in je DNA. Het Nationale Theater streeft naar ‘radicale vriendelijkheid’. Jij belichaamt deze kernwaarde en vertaalt die met je team zowel naar het publiek (Horeca & Ontvangst) als naar de eigen organisatie en externe partijen (Financiën, Facilitair, HR, Directiesecretariaat en ICT).
  • Als leidinggevende heb je je in een vergelijkbare functie al bewezen. Je bent een motivator die graag samenhang zoekt en samenwerking stimuleert, zowel binnen je afdeling als met andere afdelingen en externe partners.
  • Je bent je ervan bewust dat ondernemen een essentieel onderdeel is van het vak: je hebt commercieel inzicht en zet je in voor een winstgevende horeca.
  • Je hebt zin om deze nieuwe functie en afdeling vorm te geven en je collega’s hierbij proactief te betrekken.
  • Je hebt affiniteit met podiumkunsten en met de stad Den Haag.
  • Het Nationale Theater wil het theater van en voor het hele land zijn. Om onze organisatie en ons  aanbod naar het publiek te verrijken zoeken we continu naar nieuwe perspectieven. Wij hopen dat jij, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan de diverse organisatie die wij willen zijn. 

Wat ga je doen? 

  • Als manager geef je leiding aan de afdelingen Horeca & Ontvangst, Financiën, Facilitair, HR en het Directiesecretariaat, waarvoor je ook budgetverantwoordelijkheid draagt. Je faciliteert de hoofden van de afdelingen in jouw cluster in hun werkproces. Je zorgt voor innovatie en een goede uitvoering van de HR-taken.
  • Je maakt deel uit van het MT. Gezamenlijk geef je vorm aan de uitvoering van ons ambitieuze meerjarenbeleidsplan, zoals vastgesteld door de directeur-bestuurders en artistiek leiders. De directeur Zakelijk is je formeel leidinggevende, met wie je intensief samenwerkt.
  • Met de manager Programmering ben je verantwoordelijk voor de bewaking van de identiteit van onze verschillende theaters. Je zorgt ervoor dat het beleid op publieksontvangst overal zichtbaar is.
  • Je werkt met twee belangrijke externe partners: met onze cateraar zorg je voor de lunch-, diner- en snackvoorziening voor medewerkers, bespelers, bezoekers en verhuringen. Met onze ICT- leverancier zorg je voor een helder en ‘state of the art’ ICT-beleid. 

Wat wij jou aanbieden: 

Het Nationale Theater is 180 mens sterk. Je wordt leidinggevende van het cluster Bedrijfsvoering met vijf afdelingen bestaande uit meer dan 50 collega’s. Je werkt in een organisatie die de ambitie heeft om zich aan de frontlinie te bevinden van de ontwikkelingen in theaterland en samen prachtige producties te creëren. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans. 

Geïnteresseerd? 

Mail dan je cv en motivatie voor 28 november 2022 naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Lidy klein Gunnewiek, directeur Zakelijk via directiesecreteriaat@hnt.nl of 088 356 5207 

Over Het Nationale Theater


Het Nationale Theater is een jonge landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven hierbij jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit, van bingewatchen tot zomerspektakel, van stand-up tot theatercollege.