Zaal 4

de festivaltent van Het Nationale Theater op Theaterfestival de Parade is terug van weggeweest!

Hoera! Na 4 jaar afwezigheid is onze festivaltent Zaal 4 weer terug op de Parade. Vanaf 5 juli staan we in het Westbroekpark in Den Haag, waarna we traditiegetrouw doorreizen naar Utrecht en Amsterdam.

Deze zomer presenteren we voorstellingen van maar liefst vier aanstormende talenten: Arne Luiting, Lars Brinkman, Patsy Kroonenberg en Raf Stekelenburg. Bekijk hieronder de voorstellingen en wanneer en in welke stad ze spelen. Kaarten koop je via de website van de Parade.


Het Nationale Theater ❤ de Parade

De voorstellingen worden geprogrammeerd en geproduceerd vanuit Zaal 3 van Het Nationale Theater. Programmeur van de Parade (en tevens Zaal 3) John de Weerd bezoekt regelmatig de toneelscholen door het land. De studenten die hem hierbij opvallen worden uitgenodigd om te verkennen of ze passen bij het programma van het reizende theaterfestival. Een uitgelezen kans om hun werk te laten zien aan het grote publiek!

Klein maar fijn

Zaal 4 is een huiskamertheater met plek voor slechts 45 bezoekers. Hierdoor spelen de makers in een kleine, intieme setting en krijg je als publiek elk klein gebaar, elke gezichtsuitdrukking en de kleinste geluiden mee.

Zaal 4 kan zelfs in zijn geheel worden opgebouwd in het theater Zaal 3. Zo kunnen de makers al in de kleine ruimte en verhoudingen van de festivaltent monteren en repeteren ter voorbereiding op het festival.

Voorstellingen

Over de Parade

Theaterfestival de Parade is het enige rondreizende theaterfestival ter wereld. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.


Iedere dag spelen er verschillende voorstellingen op de planken. De voorstellingen spelen meerdere keren per dag en duren zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

Wanneer je de Parade bezoekt, hoef je niet persé een plan te hebben met wat je precies gaat doen. Strijk neer op een van de typische Parade-terrassen en laat je verrassen door de artiesten die voorbij komen tijdens het ‘Parade maken’. Dit zijn kleine voorproefjes van wat er zich binnen in de theatertenten afspeelt. Benieuwd naar meer? Dan kun je de voorstelling bezoeken door een kaartje te kopen aan de kassa’s bij de tent.

En niet te vergeten: tussen de voorstellingen door zijn er meerdere tenten waar je heerlijk kunt eten, een drankje kan doen of zelfs je eigen poffertjes kunt bakken! Of neem een ritje in de beroemde zweefmolen.

Over Zaal 3

Zaal 3 is de meest verrassende zaal van Het Nationale Theater, gelegen in de culturele hub van het Energiekwartier in Den Haag, omringt door kunstruimte Nest en broedplaats de DCR. In Zaal 3 kunnen nieuwe makers experimenteren en samen met bezoekers komen tot verrassende nieuwe inzichten en boeiende resultaten.

Lees er alles over en bekijk het programma via onderstaande knop:

Zaal 3 pagina