Donateurs van Het Nationale Theater

Vanaf €500,- ben je Donateur. Hoeveel je doneert bepaal je natuurlijk zelf.

Voor onze Donateurs organiseren wij kosteloos kijkjes achter de schermen, diners en speciale ontvangsten. Je ontvangt dezelfde voordelen als de Vrienden van HNT, maar dan net een beetje meer! 

 

Dit doen wij graag terug:

We nodigen je uit

Wij waarderen je steun en daar doen we graag iets voor terug. Zo ontvang je net als de Vrienden als eerste onze seizoensbrochure, heb je voorrang bij de start kaartverkoop en kun je gratis naar inleidingen. Daarnaast organiseren wij speciaal voor onze Donateurs kosteloos kijkjes achter de schermen en een bijzondere toneelavond.

Magazine

Als Vriend of Donateur ontvang je het HNT magazine thuis. Een interessant tijdschrift over theater met achtergronden bij voorstellingen, interviews met acteurs en theatermakers en interessante artikelen en columns.

Heb je als Donateurs speciale wensen of interesses? Laat het ons weten! 

Word Donateur

Vanaf €500,- ben je Donateur. Hoeveel je doneert bepaal je natuurlijk zelf. Het is fiscaal gunstig om te doneren omdat HNT een culturele ANBI is, waardoor een gift voor 125% aftrekbaar is (de zogeheten 'multiplier'). Dit betekent dat je een kwart meer mag aftrekken dan dat je geschonken hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Eenmalige of periodieke gift
Het is van belang om onderscheid te maken tussen een eenmalige en een periodieke gift. Voor de aftrekbaarheid van  eenmalige giften geldt namelijk een 'drempelinkomen': het totaal aan eenmalige giften moet hoger zijn dan 1% van uw 'drempelinkomen'. Voor een periodieke gift van €500,- per jaar gedurende ten minste 5 jaar geldt geen 'drempelinkomen' voor de aftrekbaarheid.


Hoe werkt het?

Indien de gift aftrekbaar is, hoe werkt de multiplier van 125% dan precies? Stel je schenkt €500,- bruto, dan:

  • is jouw aftrekpost in de belastingaangifte - dankzij de multiplier - €625,-;
  • bedraagt jouw fiscale teruggave, afhankelijk van je inkomen, maximaal €325,-.
  • kost jouw gift van €500,- dus netto maar €175,-.

Meld je aan

Evenementen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie