Dit zie je in
Theater aan het Spui

Seizoen 2023/2024

Momenteel zijn we aan het verbouwen in Theater aan het Spui. Vanaf november ben je weer van harte welkom! Wil je weten welke voorstellingen er allemaal te zien zijn in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3?

Bekijk alle voorstellingen

 • So Far So Good

  WAT WE DOEN | Theater Rotterdam
  vr 1 dec

  De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan? 

 • Vast

  Nineties
  vr 1 dec

  Een intieme, confronterende voorstelling over liefde, macht en verraad in het gevangenissysteem.

  Vast vertelt het verhaal van een cipier die in zijn denken probeert te breken met de rigiditeit van de gevangenis. Het is zijn laatste dag.

 • SUPERPOSITION

  Toneelschuur Producties | Vanja Rukavina
  Met boventiteling
  wo 6 dec
  en
  do 7 dec

  Als je het allemaal objectief bekijkt; als we het even cijfermatig benaderen; als we ‘next level’ gaan: ontdekken we dan dat we allemaal hetzelfde zijn? Of ontdekken we dan juist dat alle ontelbare verschillen tussen mensen en culturen nog veel dieper liggen dan we denken? 

 • DE JACHT

  NITE
  do 7 dec
  en
  vr 8 dec

  In DE JACHT onderzoekt regisseur en theatermaker Manuela Infante (Santiago de Chile, 1980) de wereld van het ‘rewilden’; het creëren van meer wildernis in de natuur en het verminderen van menselijke invloed en beheersing. Een onderwerp dat inmiddels ook in Nederland, sinds de terugkomst van de wolf,actueler is dan ooit.  

 • Desire

  Louis Janssens
  vr 8 dec

  Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens, en de drang om blijvend te kunnen beginnen, zonder te eindigen of ergens aan te komen.

 • Prima Facie

  ITA | Eline Arbo
  zo 10 dec
  en
  ma 11 dec

  Tessa is een slimme en meedogenloze strafrechtadvocaat die gespecialiseerd is in zedendelicten. Rechtspraak is voor haar een sport. Ze vindt dat ze in vergelijking tot haar mannelijke collega’s op een nette manier de slachtoffers van seksueel misbruik onderuithaalt. Zo houdt ze verdachten uit de gevangenis door precies genoeg twijfel te zaaien en altijd ‘de juridische waarheid’ boven tafel te krijgen. Totdat de rollen onherroepelijk omdraaien: een onverwachte gebeurtenis confronteert haar met de gespannen verhouding tussen de patriarchale macht van de wet, de bewijslast en de moraal. 

 • Chosen Family Show-Ho-Ho

  Boys Won’t Be Boys
  do 21 dec

  Hang de kerstballen dit jaar in als oorbel of draag de piek als een kroontje. Ditmaal sluiten we het jaar af op een heerlijk onconventionele wijze. Deze december staat een geheel nieuwe traditie op het menu.

 • Emoji Explosie (8+)

  HNTjong | Eva Line de Boer
  Duik diep in deze gamewereld vol 🤣😡😭😍🫣😱🤯
  vr 22 dec
  -
  vr 23 feb

  Emoji Explosie (8+) is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

   

  "Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund." 
  - Regisseur Eva Line de Boer

 • BROKKEJOK (4+)

  Filiaal theatermakers
  do 4 jan

  Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal.

 • Oei Oei! (3+)

  Maas theater en dans
  vr 5 jan

  Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Oei Oei Bevolkingsgroei is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Wie leert er nu van wie en wie draagt er hier de broek/rok/broekrok. Een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten.

 • ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM (6+)

  Theater Artemis
  za 6 jan

  ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM stelt de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Het hele leven zit vol afspraken over hoe we ons moeten gedragen. Stel je eens voor wat er gebeurt als die afspraken er niet meer zijn?

 • Pech (8+)

  George & Eran Producties
  zo 7 jan

  Muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje.

   

 • Het nut van Edo Dompelmans

  Orkater | De Nieuwkomers | Simme Wouters en Jasper Stoop
  di 9 jan

  Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houdenslijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. 
   
  Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. En dat dat niet zonder gevolgen blijft. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag. 

 • The Gaia Hypothesis

  Firma MES | Lindertje Mans
  vr 12 jan

  Hoe denkt een vis over de toekomst van de mens?
   
  Lindertje Mans neemt je in deze solo mee in een meeslepend gedachte-experiment. Samen met componist Roald van Oosten creëerde ze een intense muzikale performance. Ze transformeert tot een diepzeevis, een ruimtesonde en een menselijke cel: drie personages die hun visie op de toekomst van de mensheid geven. Vanuit het perspectief van deze drie wezens neemt ze ons mee onder, boven en binnenin onze wereld.


  English text below

 • A Case for the Existence of God

  Theater Rotterdam | Erik Whien
  di 23 jan
  en
  wo 24 jan

  Erik Whien brengt een hartroerend verhaal over hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In A Case for the Existence of God van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee alleenstaande vaders ontstaan. 

 • Ground floor

  Orkater
  do 25 jan
  en
  vr 26 jan

  Er is iets misgegaan. 
  Er gaat altijd iets mis.
  Op de begane grond zitten vijf mensen vast. Voorlopig kunnen ze deze onbestemde ruimte niet verlaten. Buiten raast een oorlog of een vloedgolf of protestmars, of wat was het nou? 

 • Happy in Holland

  ROSE stories | Theater Bellevue | Via Rudolphi Producties
  vr 26 jan

  Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

 • COCK

  Theater Oostpool | Char Li Chung
  vr 2 feb
  en
  za 3 feb

  Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij tot zijn eigen verbazing de vrouw van zijn dromen. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid begint hij aan een provocerende zoektocht naar zijn eigen seksualiteit. Openhartig schippert John tussen twee werelden. Maar hoe kies je voor de ander, als je zelf even niet meer weet wie je bent?

 • HUIS G.

  Via Berlin
  di 13 feb

  HUIS G. is een sensueel, beklemmend en ontroerend liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie op de grens tussen liefde en geweld.

 • Birds (12+)

  DOX
  do 15 feb

  Echte vrijheid, hoe ziet die eruit? Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jóú? In Birds word je meegezogen in de belevingswereld van de jongeren die wonen in een jeugdzorginstelling. De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen won in 2022 met deze voorstelling vol dans, spoken word en muziek een Zilveren Krekel.

van 4