Vacature Eerste inspiciënt Koninklijke Schouwburg

38 uur per week

Voor het technische team van Het Nationale Theater zoeken we een eerste inspiciënt. Als meewerkend eerste inspiciënt instrueer, motiveer en coach je het team van tien inspiciënten van de Koninklijke Schouwburg. Je bent aanspreekpunt op de werkvloer, geeft advies, bewaakt de kaders, signaleert problemen en neemt maatregelen. Je helpt bij het vertalen van artistieke ideeën naar de technische realisatie en daarbij heb je een kort lijntje met het Hoofd techniek theaters en de werkvoorbereider. Zelf werk je actief mee aan de realisatie van het programma en evenementen. Je hebt een duidelijke visie op het verder ontwikkelen van het productieproces en vaardigheden die relevant zijn voor de werkuitvoering.


Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit. 

Jaarlijks ontvangen wij ruim 350.000 bezoekers in onze huizen en programmeren we ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercollege ’s. Onze afdeling HNTeducatie & interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen.

Wie zoeken we:

  • Iemand met ruime ervaring als theatertechnicus (of 1e inspiciënt) en die bedreven is in het motiveren en coachen van een team
  • Je bent creatief, proactief, neemt verantwoordelijkheid en denkt graag in oplossingen.
  • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je beschikt over gedegen kennis van ontwikkelingen op het eigen vakgebied.
  • Bij voorkeur woon je in de (omgeving van) Den Haag.

Het Nationale Theater wil het theater van en voor het hele land zijn. Om onze organisatie en ons aanbod naar het publiek te verrijken zoeken we continu naar nieuwe perspectieven. Wij hopen dat jij, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan de diverse organisatie die wij willen zijn.

Wat ga je doen:

  • Je vertaalt artistieke plannen naar gewenste technische faciliteiten en zorgt dat het programma of evenement binnen de gestelde kaders wordt gerealiseerd.
  • Je zorgt voor een soepel verloop van de activiteiten van het team en fungeert als aanspreekpunt voor de productieteams (in- en extern).
  • Je zorgt samen met het Hoofd techniek voor het welzijn en de vakinhoudelijke ontwikkeling van de medewerkers en hebt oog voor een veilige werkomgeving met een plezierige werksfeer.
  • Je bent zowel dienstverlenend als een goede sparringpartner voor hoofd, werkvoorbereider, makers en collega-inspiciënten.

Het Nationale Theater is 180 mensen sterk. Je wordt onderdeel van een technisch team van 32 medewerkers onder leiding van twee hoofden techniek (theaters en producties). En werkt nauw samen met de 10 inspicienten die werkzaam zijn in de Koninklijke Schouwburg. Je werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Alle deuren staan open om gezamenlijk ons verhaal te creëren. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans, schaal 7 (2766,- tot 4.324,- per maand).

Geïnteresseerd? 

Mail je cv en motivatie uiterlijk 16 juni naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Anke Wirken (Manager Productie & Techniek) via ankewirken@hnt.nl of 088 3565240.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 19 juni 2023. We streven naar een aanstelling per 1 september 2023 of zoveel eerder als mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.