maart 2022 | vrije voorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Verzwegen geschiedenis (15+)

Het Zuidelijk Toneel
“Ook een groep kan eenzaam zijn, bijvoorbeeld omdat jouw geschiedenis nooit aan bod komt. Laten we samen leren.”

Reserveer

Verzwegen geschiedenis (15+)

Het Zuidelijk Toneel grijpt de kans aan om in de grote zalen van Nederland verhalen te vertellen die onderbelicht zijn gebleven. Verhalen over de Nederlandse geschiedenis, omdat verhalen nu eenmaal geschreven worden door de mensen met de touwtjes in handen.Deze avond vertellen we een nieuw verhaal. Niet één geschiedenis, niet één bijzonder verhaal maar veel, heel veel verhalen vanuit verschillende perspectieven en stemmen. En dan belichten we nog maar het topje van de ijsberg. Maak kennis met Cuffy, Demerara, Boven-Digoel, Sophie Redmond en veel meer.

Het wordt geen klassieke theatervoorstelling maar een mix aan verhalen, spoken word, hiphop en muziek. Uitgesproken door acteurs en muzikanten uit de stal van Top Notch. Zij loodsen ons door een nieuwe stukken wereldgeschiedenis. Verhalen verbonden aan elkaar door inzichten van de vertellers die ze gekregen hebben door het kijken naar die geschiedenis. Verhalen die ons perspectief doen kantelen over identiteit, geloof, gender, ras en noem maar op. Een theatraal en muzikaal eclectische avond die de Westerse bril waarmee we naar de wereld kijken even wegneemt. 

Educatie

Deze voorstelling is bij uitstek geschikt voor de middelbare scholen. Ons actuele educatie aanbod is te vinden via hzt.nl/educatie

Speeldata

Vrije voorstelling

 

vr 18 mrt 2022 

Tijd volgt Koninklijke Schouwburg

 

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod