Koninklijke Schouwburg

Hier vind je alle voorstellingen in de grote zaal en het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg van september tot en met december 2020. Geniet van toneelvoorstellingen, theaterconcerten, cabaret en theatercolleges, of bezoek op zondagochtend een peutervoorstelling.

Terug naar digitale brochure ⟶

 • za 15 aug
  Stadsprogramma Nationale Herdenking 15 augustus

  Ritual Bells - Stadsprogramma Nationale Herdenking 15 augustus

  Indonesisch-Nederlandse componiste Sinta Wullur en Astrid Seriese

  15 augustus 1945 was de tweede wereldoorlog in Azië ten einde, kort daarop riep Indonesië de onafhankelijkheid uit; Nederlands-Indië was verloren, Indonesië werd geboren. 75 jaar later herdenken wij dit belangrijke hoofdstuk uit de geschiedenis met een magisch, theatraal concert uitgevoerd op de Global Gongs, die zowel oosters als westers kunnen klinken.

 • wo 26 aug
  -
  vr 28 aug

  Liefdesverklaring, U bent mijn moeder en Een soort Alaska

  Het Nationale Theater speelt altijd

  Ben je nieuwsgierig naar onze voorstellingen? In het combinatieprogramma van Het Nationale Theater speelt altijd komen er in ongeveer twee uur tijd meerdere korte voorstellingen voorbij. Op woensdag 26 en vrijdag 28 augustus zie je Liefdesverklaring, U bent mijn moeder en Een soort Alaska.

  • wo 26 aug - 19:30
   Tickets
  • vr 28 aug - 19:30
  • wo 26 aug - 19:30
   Tickets
  • vr 28 aug - 19:30
 • do 27 aug
  -
  za 29 aug

  Liefdesverklaring, Corry, Senior & Vlampie en Tom Pain

  Het Nationale Theater speelt altijd

  Ben je nieuwsgierig naar onze voorstellingen? In het combinatieprogramma van Het Nationale Theater speelt altijd komen er in ongeveer twee uur tijd meerdere korte voorstellingen voorbij. Op donderdag 27 en zaterdag 29 augustus zie je Liefdesverklaring, Corry, Senior & Vlampie en Tom Pain.

  • do 27 aug - 19:30
   Tickets
  • za 29 aug - 19:30
  • do 27 aug - 19:30
   Tickets
  • za 29 aug - 19:30
 • za 29 aug
  -
  zo 30 aug

  Krapps laatste band en Sea Wall

  Het Nationale Theater speelt altijd

  Ben je nieuwsgierig naar onze voorstellingen? In het combinatieprogramma van Het Nationale Theater speelt altijd komen er in ongeveer twee uur tijd meerdere korte voorstellingen voorbij. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus zie je Krapps laatste band en Sea Wall. De voorstelling Sea Wall is Engelstalig zonder boventiteling.

  • za 29 aug - 12:30
   Tickets
  • zo 30 aug - 15:00
  • za 29 aug - 12:30
   Tickets
  • zo 30 aug - 15:00
 • vr 4 sep

  Buffering en Spoonface

  Het Nationale Theater speelt altijd

  Ben je nieuwsgierig naar onze voorstellingen? In het combinatieprogramma van Het Nationale Theater speelt altijd komen er in ongeveer twee uur tijd meerdere korte voorstellingen voorbij. Op vrijdag 4 september zie je Buffering en Spoonface

 • do 10 sep
  -
  di 15 sep
  Wegens succes terug

  De Gebroeders Leeuwenhart (8+)

  HNTjong

  Met uitverkochte zalen was De Gebroeders Leeuwenhart vorig seizoen in heel Nederland te zien. Aan het begin van het theaterseizoen is deze voorstelling nog een paar keer te zien. Beleef één van de beste 5 jeugdvoorstelling van vorig jaar volgens de Volkskrant. 

 • do 10 sep

  Sanne Wallis de Vries

  HEEL.

  Sanne Wallis de Vries maakt een nieuwe interactieve cabaretvoorstelling voor deze tijd: HEEL. Met o.a. stand-up comedy, zang, dans en gastoptredens van lokale beroemdheden. De voorstelling zou er 'normaal' nooit geweest zou zijn. Ook heel bijzonder dus. En wat is normaal? 

 • zo 13 sep

  Dribbel minishow (2+)

  Theater Terra

  Dribbel gaat samen met alle peuters, kleuters én hun ouders op avontuur bij de boerderij. Maar alle dieren zijn kwijt! Herkennen de kinderen alle geluiden en helpen ze de dieren terug te vinden?

  Naar de bekende boeken van Eric Hill, voor iedereen vanaf 2 jaar.

 • wo 16 sep

  Ellen ten Damme

  Allez-Hop!

  Na maanden gedwongen thuiszitten vindt Ellen het de hoogste tijd voor weer wat vrolijkheid en ongecompliceerd vertier. ‘We mogen weer’, dus we gaan weer! En wel door het hele land met de speciaal ingelaste Allez-Hop!- tournee. 

 • vr 18 sep
  WEGENS SUCCES TERUG

  George & Eran worden racisten

  George & Eran Producties

  In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld.

 • di 22 sep
  -
  vr 9 okt

  Skylight

  Toneelgroep Oostpool | Het Nationale Theater

  In Skylight raken twee voormalige geliefden opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens. Maatschappelijke kloven worden door de liefde overstegen maar blijken tegelijkertijd onoverbrugbaar.  
   
  Regisseur Jeroen De Man legt een actueel spanningsveld bloot door de intimiderende en soms vulgaire houding van het oorspronkelijk mannelijke hoofdpersonage in het prijswinnende Skylight (1995), van de Britse toneelschrijver David Hare, toe te schrijven aan een vrouw. Een onderhuidse reflectie op genderverwachtingen in de huidige tijd. 

 • zo 27 sep

  Het laatste koekje (3+)

  Het MINISTERIE van Onverrichter Zake

  Het laatste koekje (3+) is een voorstelling over hoe je angsten kunt overwinnen door je in het leven te gooien en te genieten van het onbekende. Deze voorstelling is helemaal zonder tekst, met veel beweging, humor en met nieuwsgierigheid als motor. 

 • zo 27 sep

  Kees ’t Hart in gesprek met Stefan Hertmans

  Literatuur in de Schouwburg

  Op 22 september verschijnt De opgang, de nieuwe grote roman van internationaal gelauwerd auteur Stefan Hertmans. Een meesterlijk beschreven opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama. Op zondagmiddag 27 september wordt Stefan Hertmans geïnterviewd door schrijver, dichter en literatuurcriticus Kees ’t Hart, om 16.00 uur in de Koninklijke Schouwburg.

 • zo 11 okt
  Wegens succes terug

  Een man een man

  Pierre Bokma en Peter Blok

  Een man een man is een komedie over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn. De voorstelling was al eerder te zien in de Koninklijke Schouwburg met Pierre Bokma, Kees Prins en Randy Fokke. Nu delen niemand minder dan Pierre Bokma en Peter Blok het toneel.

  “Prins en Bloemen schreven een hilarisch stuk waar de verbale ballen in hoog tempo over het net vliegen” - Het Parool

 • wo 14 okt
  -
  vr 16 okt
  Met Hans Kesting

  Wie heeft mijn vader vermoord

  Internationaal Theater Amsterdam | Ivo van Hove

  Regisseur Ivo van Hove maakt een monoloog van het zeer uitgesproken boek Wie heeft mijn vader vermoord, gespeeld door Hans Kesting. Een aangrijpend verhaal over een vader die op zijn vijftigste fysiek en mentaal een wrak is door het harde werk in de zware industrie van Noord-Frankrijk. 

  "Intens en prachtig gespeeld door Kesting die moeiteloos schakelt van een zieke oude man naar een naar de aandacht van zijn vader hunkerend jongetje." - Telegraaf ★★★★

 • za 17 okt

  Werkplaats Dit is mijn tori (8+) (17 t/m 21 oktober)

  HNTeducatie

  Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee aan deze werkplaats in de herfstvakantie! Vol nieuwsgierigheid, inspiratie en vragen gaan we aan de slag en maken we samen een korte voorstelling.

 • di 20 okt
  Familievoorstelling

  De Tantes (7+)

  De Toneelmakerij

  Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen.

 • wo 21 okt

  Het eind van het begin van het einde (8+)

  Theater Artemis | Het Zuidelijk Toneel | hetpaleis 

  Treed binnen in de wereld van prijswinnend regisseur Jetse Batelaan. Even origineel als grappig rekt hij de grenzen van de fantasie op en maakt hij de verwachtingen bewust níet waar. Het eind van het begin van het einde is een familievoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar.

 • za 24 okt

  Theaterconcert Lucas Hamming

  Haast

  Lucas Hamming is een rocker. En als rocker word je nooit volwassen. Je blijft jong, tot je 27 bent, en dan ga je dood. Maar Lucas wordt 27 dit jaar en hij heeft geen enkele reden om dood te gaan. Het lijkt erop dat hij gewoon blijft leven. Allemaal leuk en aardig, maar dan staat dus ook ineens het volwassen leven voor de deur.

 • di 27 okt

  Quake

  Theater Utrecht | DOX

  In deze fysieke voorstelling zien we jonge mensen vol zelfbewustzijn hun verhaal doen. Ze onderzoeken hoe hun verhaal samenhangt met de levensverhalen van de mensen om hen heen. Ook jij wordt aangespoord om opnieuw je eigen levensverhaal onder ogen te zien. Zodat we niet vergeten dat we geschiedenis zijn.

 • vr 30 okt
  -
  za 31 okt

  Oom Wanja

  Noord Nederlands Toneel

  Deze nieuwe  versie van  Tsjechovs’  Oom  Wanja  speelt zich af in een post-apocalyptisch landschap, in een tijd waarin het huidige economische en sociale systeem in duigen is gevallen. Terwijl  het water stijgt, probeert  Wanja  de scherven van zijn leven bij elkaar te rapen. 

 • zo 1 nov

  Tim 20 Akkerman

  Tim Akkerman

  Meer dan twintig jaar geleden stapt muzikant Tim Akkerman in een Haagse rockband, om jaren later via muzikale producties als Tommy -The Who- en The Buddy Holy Story zijn eigen pad te bewandelen. Na 2 decennia is zijn repertoire zo breed omvattend en rijk aan ingrediënten, dat een avond met Tim Akkerman een smaakvolle melting pot van muzikale diversiteit moet zijn. Tim 20 Akkerman is een ode aan de rock muziek en voor de liefhebbers hiervan in alle mogelijke smaken.

 • zo 8 nov

  Doe eens lief (2+)

  Maas theater en dans

  Kan een stip net zo lief zijn als je moeder? Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Kan je ook van je monsters houden? Twee spelers creëren met live animaties ter plekke een wereld vol liefde. Ze tekenen een stip, een mug, een taart, een droom, een monster, een drol of een kus. Zo snel als ze rennen en struikelen, is die wereld ook weer weg.

 • di 17 nov
  -
  za 21 nov

  Laura H.

  Toneelgroep Oostpool

  In 2016  ontsnapt  de  jonge Nederlandse  Laura H.  met haar twee kinderen uit het kalifaat.  Na haar vrijlating sprak schrijver en journalist  Thomas  Rueb met Laura  en  reisde hij af naar Koerdistan en Irak om haar verhaal te reconstrueren. Een  aangrijpend en soms ongelooflijk relaas. 

 • zo 22 nov

  Ik heet Lucy Barton

  Johanna ter Steege

  Na Broadway en West End is het alom geprezen boek Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout nu te zien in de Nederlandse theaters met Johanna ter Steege in de rol van Lucy Barton.  

 • wo 25 nov
  Wegens succes terug

  Vielfalt

  Jakop Ahlbom Company

  Jakop Ahlbom Company keert na meer dan tien jaar terug in Nederlandse theaters met de internationale succesvoorstelling Vielfalt. Als in een surrealistische film word je meegevoerd in dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. Vielfalt tart de grenzen van onze verbeelding en verrijkt de fantasie.

 • do 26 nov

  Glen Faria

  Hoe weet je dat?

  Glen Faria wordt in 2018 in één klap bekend bij het grote publiek wanneer Davina Michelle tijdens De Beste Zangers van Nederland zijn Duurt te Lang zingt en er een monsterhit van maakt. Maar kent het publiek hem écht? Wie is Glen Faria eigenlijk? 

 • vr 27 nov

  Alles komt goed

  Orkater

  In  Alles Komt Goed  gaan zes personages op zoek naar hoop. Naar een andere blik, een positief geluid, een veelbelovende toekomst. Een muziektheatervoorstelling die werkt als een shot serotonine. 

 • za 28 nov
  -
  zo 29 nov

  Adem

  Nasrdin Dchar

  Stel het is december 2029, tien jaar vanaf nu. Het einde van de jaren 20. Je zit heel dichtbij elkaar met familie en vrienden en kijkt terug naar hoe dit decennium ook alweer begon.  
   
  Weet je nog 2020, dat was het jaar van… incasseren? Van verandering? Revolutie zelfs? Of van stilte? Stilstand? Verbinding? 
   
  In Adem zoekt Nasrdin Dchar, op zijn eigen, persoonlijke manier, naar grip op de chaos van dit jaar. Wat gaan we van 2020 nooit meer vergeten? En gaat het de wereld en ons écht veranderen?

 • zo 29 nov

  Klaas(5+)

  HNTjong

  Een kleine jongen kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is winter aan zee. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven, het is de muts van Sint. Wat volgt is een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel en hoopvolle verwachting waarin een kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen.

 • ma 30 nov
  -
  di 1 dec

  Diederik van Vleuten

  De Aanbidding der Wijzen

  ''Twee jaar geleden reisde ik voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een overgetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat ik wel in de problemen. Ik worstelde met veel meer vragen dan waarmee ik op pad ging. Leonardo liet me niet meer los en bleef me achtervolgen. Met alle prettige gevolgen vandien, want ik ga opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters.'' - Diederik van Vleuten

 • do 3 dec
  -
  vr 4 dec

  Meneer Green

  Bram van der Vlugt, Thomas Cammaert e.a.

  Na een indrukwekkende toneelcarrière van zestig jaar speelt Bram van der Vlugt zijn laatste grote theatertournee. Hij doet dit in de hem zeer geliefde rol van Meneer Green, waarin hij vijf jaar geleden reeds schitterde. Speciaal voor Van der Vlugt schreef Jeff Baron een ontroerende en humoristische nieuwe episode.

 • zo 6 dec

  Mini-Eiland (2+)

  Simone de Jong

  Een meisje wordt wakker op een vreemde plek. Ze blijkt op een heel klein eiland terecht gekomen. Ze gaat het eiland onderzoeken en vindt een landschap vol verrassingen. Het is bijna of het eiland leeft… Mini-Eiland gaat over hoe fijn het is over stenen te lopen, knetters onder je voeten te voelen, en dat allemaal alleen te ontdekken.

 • di 8 dec
  -
  wo 9 dec
  Wegens succes terug

  Peachez

  Toneelgroep Maastricht

  Een professor op leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw, die zichzelf Sarah Peachez noemt. Er ontstaat een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen.

 • do 10 dec

  De Halve Finale

  Peter Heerschop & Viggo Waas

  Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, zitten te wachten vlak voor de halve finale van het ‘Wereldkampioenschap Terug- en Vooruitblikken’. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis. Die volgens hen zeker komt. Wachten. Maar er komt nog niets. Daarom blikken ze voorlopig maar terug. En een beetje vooruit. 

 • zo 13 dec

  Reis naar de maan

  BarokOpera Amsterdam

  Het is 1875. De roman Van de aarde naar de maan  van Jules Verne oogst groots succes in Parijs. Componist Jacques Offenbach plukt de maan mee naar de speelvloer van de opera. Met Reis naar de maan reist BarokOpera Amsterdam met zes operazangers, zes instrumentalisten en drie acrobaten mee naar dit universum zonder zwaartekracht. Circusacrobaten brengen droomwerelden op het toneel. 

 • wo 16 dec
  -
  vr 18 dec
  NO DUTCH REQUIRED

  Häppy Hour

  Släpstick

  De show Häppy Hour is gebaseerd op de successhow Släpstick waarmee de gelijknamige muziektheatergroep de afgelopen jaren in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken en Nieuw-Zeeland toerde. Het internationale succes van Släpstick is niet verwonderlijk: Släpstick brengt muzikale comedy voor jong en oud in een show waar taal geen rol speelt.

 • za 19 dec

  Een goed jaar

  Theatergroep Suburbia

  In dit toneelstuk raken we verknocht aan de familie Mortier, zoals aan je eigen familie. Onmisbaar, en onuitstaanbaar soms. Een goed jaar is dé tragikomedie van dit jaar over een warmbloedige familie in zwaar weer. Met niemand minder dan Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij en Piet Kooij.

 • zo 27 dec

  Werkplaats Alleen maar mooie dingen (12+) (27 t/m 30 december)

  HNTeducatie

  Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee aan deze werkplaats in de kerstvakantie! Vol nieuwsgierigheid, inspiratie en vragen gaan we aan de slag en maken we samen een korte voorstelling.

 • ma 19 jul

  Werkplaats Voor de thuisblijvers… (12- en 12+) (19 t/m 22 juli)

  HNTeducatie

  Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee aan deze werkplaats in de zomervakantie! Vol nieuwsgierigheid, inspiratie en vragen gaan we aan de slag en maken we samen een korte voorstelling.

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kan je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt uw winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kunt u inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen