Vacature Hoofd techniek producties

38 uur per week

Voor het makende en reizende technische team van Het Nationale Theater zoeken we een leider die richting kan geven en stuurt op samenwerking. In deze functie sta je aan het hoofd van een ambitieus en veelzijdig technisch team dat de eigen producties en educatieve projecten van Het Nationale Theater realiseert. Je inspireert en motiveert de medewerkers, werkt nauw samen met het Hoofd techniek theaters en voorziet de Manager techniek & productie van gedegen advies. Daarnaast werk je actief samen met (hoofden van) andere afdelingen in de realisatie van producties. Je hebt een duidelijke visie op het verder ontwikkelen van medewerkers en afdeling.


Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit.

Jaarlijks ontvangen wij ruim 350.000 bezoekers in onze huizen en programmeren we ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercollege ’s. Onze afdeling HNTeducatie & interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen. 

Wie zoeken we:

 • Een inspirerend leider met ervaring in het begeleiden van een veelzijdig team.
 • Je bent oprecht nieuwsgierig naar de ander, kunt goed luisteren en legt makkelijk dwarsverbanden. 
 • Je hebt ruime ervaring in de podiumkunsten; kennis van of ervaring met het produceren van reizende voorstellingen is een pré.
 • Je overziet de processen van een organisatie met een brede structuur en draagt daar actief aan bij.
 • Je ziet de meerwaarde van integraal werken binnen Het Nationale Theater (produceren, programmeren en educatie & interactie).
 • Je weet: alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Het Nationale Theater wil het theater van en voor het hele land zijn. Om onze organisatie en ons aanbod naar het publiek te verrijken zoeken we continu naar nieuwe perspectieven. Wij hopen dat jij, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan de diverse organisatie die wij willen zijn. 

Wat ga je doen:

 • Je vertaalt het (artistiek inhoudelijk) beleid naar een lange termijnplanning en de daarbij behorende begrotingen en investeringen;
 • Je zorgt samen met de collega’s voor een heldere vertaling van ideeën en te verwachten werkzaamheden naar technische uitvoering.
 • Je draagt zorg voor een adequate planning en dienstroosters en ziet toe op de technische begeleiding van het productieproces, adequate voorbereiding van voorstellingen en het beheer en functioneren van de studio’s en de technische inventaris.
 • Je denkt actief mee over mogelijkheden en nieuwe (technische) ontwikkelingen.
 • Je zorgt (mede) voor een veilige werkomgeving door risico-inventarisaties en -evaluaties en ziet toe op het naleven van Arbowet- en regelgeving.
 • Je bent zowel dienstverlenend als een stevige sparringpartner voor manager, medewerkers, makers en collega leidinggevenden.
 • Je werkt proactief en legt relevante verbindingen binnen en buiten de organisatie.

Het Nationale Theater is 180 mensen sterk. Je wordt onderdeel van de afdeling Techniek & Productie met vijf afdelingshoofden, geeft leiding aan 11 medewerkers en werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan open om gezamenlijk ons verhaal te creëren. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans, schaal 8 (3.120,- tot 4.614,- per maand).

Geïnteresseerd? 

Mail je cv en motivatie uiterlijk 16 juni naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Anke Wirken, (Manager Techniek & Productie) via ankewirken@hnt.nl of 088 3565240.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 19 juni 2023. We streven naar een aanstelling per 1 september 2023 of zoveel eerder als mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.