Het stadspodium - Romeo & Julia

Gedurende de speelperiode van Romeo & Julia (14juni – 14juli) zal er in de buitenrotonde voor de Koninklijke Schouwburg een waar stadspodium gecreëerd worden. Hier genieten bezoekers van een heerlijk terras met eten,drinken. Voor op het stadspodium zoeken wij dansgroepen uit Den Haag.

Alle dansstijlen zijn welkom, het stadspodium is bedoeld om te laten zien wat je doet en waar je voor staat. Om uit te proberem, ter promotie voor jullie dansschool, om echt ergens naar toe te werken. Kortom het materiaal dat jullie gaan laten zien mag af zijn maar ook nog in ontwikkeling. De dansgroepen die, die avond spelen worden zichtbaar aangekondigd.

Praktische informatie over het stadspodium: 

  • Tijd: 19:15 – 19:45
  • Plaats: in de buitenrotonde voor de Koninklijke Schouwburg Den Haag
  • Data: zie aanmeldformulier
  • Vergoeding:€250 per dansgroep
  • Duur optreden:10 minuten tot max. 20 minuten
  • Dansvloer:6x6 meter, er mag ook op straat en tussen het publiek gedanst worden, er komt een vlakke dansvloer
  • Kleedkamer: kleedkamer aanwezig
  • Licht en geluid: geen licht, uiteraard wel geluid (voorafgaand digitaal aanleveren) 

(Er is iedere avond een MC/presentator aanwezig die de dansgroepen aankondigt.) 

Wanneer weet ik of wij mogen dansen op het stadspodium?

Met het stadspodium willen wij ervoor zorgen dat de diversiteit van dansend Den Haag goed zichtbaar is. Daarom gaan we selecteren op basis van de verschillende dansstijlen. We proberen daarbij iedereen een plekje te geven op het podium maar daarbinnen willen we wel de diversiteit waarborgen. Geef daarom zoveel mogelijk opties aan waarop jullie beschikbaar zijn. Je hoort uiterlijk 24 mei 2024 of je geplaats bent op het podium. 

Romeo & Julia - informatie over de voorstelling:

Na het stadspodium om 20:15 speelt de voorstelling Romeo&Julia. Je zou het stadspodium dus kunnen zien als voorprogramma. 

Het Nationale Theater brengt deze zomer een spectaculaire versie van Romeo&Julia naar Den Haag. In deze versie komen theater en dans samen. De voorstelling is geïnspireerd op verschillende dansstijlen en gaat gemaakt worden in samenwerking met IRC (illusionary Rockaz Company) onder leiding van Shailesh Bahoran. 

Wil jij je aanmelden met jouw dansgroep? Dat kan via deze link: Klik hier