Toegankelijkheid

Wij vinden het belangrijk om het aanbod van Het Nationale Theater te laten zien, horen of voelen aan iedereen. Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Daarom zijn wij gestart met HNTonbeperkt om voorstellingen en programma’s toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Op deze pagina vind je meer informatie over wat wij doen, voor wie en welke toegankelijkheidsmiddelen wij inzetten. Daarnaast vind je hier meer informatie over de toegankelijkheid van onze theaterzalen.

Heb je tips of vragen? Wij horen het graag, stuur een mail naar onbeperkt@hnt.nl.

Nieuwe artistieke mogelijkheden toegankelijkheidsmiddelen

Wij hebben onszelf de vraag gesteld of de voorwaarden waar een voorstelling aan moet voldoen voor mensen met een beperking, een inspiratie kan zijn om anders te kijken naar het maakproces van een voorstelling. Wij onderzoeken dit in een aantal projecten dit theaterseizoen.

 

Reserveren

Reserveer jouw plaatsen telefonisch via 088-3565356 (ma-za 12:00-18:00) of stuur een e-mail naar kassa@hnt.nl. Wij hebben plaatsen in de zaal gereserveerd waar je de voorstelling het beste kan zien, horen en beleven. Hoe meer wij weten over jouw specifieke wensen, hoe beter wij daarop kunnen inspelen. Geef in jouw mail aan of je gebruik wilt maken van de aangeboden hulpmiddelen, inleiding of dat je bijvoorbeeld met een rolstoel komt.

 

Assistentie tijdens jouw bezoek

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt kan je een van onze medewerkers aanspreken bij de entree of bij de zaal. Zij assisteren je graag.

 

Betaalmogelijkheden

Bij onze de kassa en in onze foyers kan je met pin betalen.

 

Rolstoeltoegankelijkheid

Onze theaters zijn rolstoeltoegankelijk. Meer informatie hierover vind je hieronder door de op de betreffende locatie te klikken.

HNTonbeperkt wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Gemeente Den Haag en de Vrienden en Donateurs van Het Nationale Theater.

 

Houd deze pagina in de gaten voor de voorstellingen van HNTonbeperkt.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie