Nieuwe reeks! Lezen met Het Nationale Theater

Nieuwsgierig naar onze theaterteksten? Lees met ons mee!

Theaterteksten komen tot leven met het project ‘Lezen met Het Nationale Theater’. Lees met een groep theaterliefhebbers een theatertekst onder deskundige begeleiding en ontdek de diepere lagen. Door de tekst anders uit te spreken, je stem te veranderen of je ademhaling aan te passen krijgen zinnen een geheel andere betekenis. Dit seizoen lezen wij de tekst van de voorstellingen Sexual Healing, De Gebroeders Leeuwenhart en de reprise Othello.

Sexual Healing

Laat je verrassen door Nederlands schrijftalent!
Jeroen De Man heeft een jong schrijversduo aangetrokken, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, de enfants terribles onder de Nederlandse toneelschrijvers. Zij gooien voor Sexual Healing‘Teorema’ van Pasolini, het tv-format ‘Ik vertrek’ en de fantasieën van de makers en de spelers in een blender. Ze staan bekend om deze unieke aanpak, die resulteert in een verfrissende mix van het epische en het alledaagse, melodrama en ironie.

Programma
leesavonden: 19 & 26 november, (19.15-21.30)
voorstelling: 3 december (20.15)
napraten: 10 december (19.15)


De Gebroeders Leeuwenhart

Astrid Lindgren schreef de indrukwekkende jeugdroman De Gebroeders Leeuwenhart in 1973.
Ze wilde kinderen troosten met dit verhaal. En dat is gelukt, bijna vijftig jaar later is het voor veel mensen nog steeds het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. Dit avontuurlijke verhaal over dood, liefde en moed is nu tot een toneelstuk bewerkt.
Wij gaan het script samen lezen, en zo de wereld van het boek opnieuw tot leven wekken. Iedereen van jong tot oud die het leuk vindt om hardop voor te lezen is welkom om mee te doen!

Programma
leesavonden: 4 & 11 oktober (19.15-21.30)
try-out: 17 oktober (19.30)
napraten: 25 oktober (19.15)


Othello 

Wegens groot succes komt Othello terug in de eerste maanden van 2020!
In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Daria Bukvić (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares tragedie Othello. Confronterend, humoristisch en brutaal. In Bukvić’ versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Othello is een spannende voorstelling met de hartslag van een videoclip waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede.

Programma
leesavonden: 2 & 9 januari (19.15-21.30)
try-out: 16 januari  (20.15)
napraten: 23 januari (19.15)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie