Nineties Productions wint BNG Nieuwe Theatermakersprijs

Nineties Productions wint de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017. Ze ontvingen deze prijs ter waarde van 45.000 euro voor de voorstelling Untitled, 2017. De prijs werd uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam en is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen.De jury van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs over Nineties Productions:

“In deze ogenschijnlijk onschuldige ‘theaterhappening’ worden de regels van de kunst bevraagd. Er wordt slim gespeeld met verschillende theatercodes en de herkenning en verwarring van het publiek om de voorstelling aaneen te smeden. In een zorgvuldig uitgekiende en energieke mix van muziek en vervreemdende scènes stijgt deze performance tot grote hoogte. Het resultaat is een vrijgevochten show waar kunst daadwerkelijk ruim baan krijgt en waarin het publiek heel direct betrokken wordt.”
 

Lees hier het volledige Juryrapport van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2017

De winnende voorstelling Untiteld, 2017 is op zondagmiddag 17 september nog één keer te zien in Den Haag. De voorstelling speelt in de Electriciteitsfabriek naast Zaal 3.