Zomerterras ook open als er geen voorstellingen zijn

ma 24 jun

Er staat een zomerterras pal voor de Koninklijke Schouwburg. Het terras is speciaal opgebouwd voor de productie Amadeus en de voorstellingen van Harrie Jekkers, maar vanwege de hitte is het zomerterras ook open op dagen dat er geen voorstellingen zijn. Van woensdag 26 t/m zaterdag 29 juni is er vanaf 17:00 uur Marokkaanse livemuziek en maak je kans op vrijkaarten voor Harrie Jekkers, die exclusief in de Koninklijke Schouwburg te zien is. Op maandag 1 juli vieren we Keti Koti op het terras met live Caribische muziek en herdenken we om 13.00 uur de afschaffing van de slavernij. Het terras is van 17:00 tot 21:00 uur geopend.

Live Marokkaanse muziek

Op zaterdag 29 juni vieren we vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie. In de aanloop daarnaartoe is er op drie avonden Marokkaanse livemuziek te horen op het zomerterras van de Koninklijke Schouwburg. Tijdens de viering worden de verhalen van de eerste generatie Marokkanen in Nederland verteld door de nieuwe generatie. Daarnaast geven succesvolle Marokkanen acte de présence, zoals schrijver Mohammed Benzakour en oud-voetballer Ali Boussaboun van ADO Den Haag en Feyenoord.

Live Caribische muziek

Op maandag 1 juli vieren we de afschaffing van de slavernij met Theater voor Keti Koti. We starten om 13.00 uur met de live-uitzending van de Nationale Herdenking Keti Koti op het terras. Daarna kun je meewandelen naar het Mauritshuis voor het volgende programma onderdeel. Of gewoon lekker blijven zitten en genieten van schaafijs en Caribische live muziek van Robby Alberga (Ronald Snijder band en De Nazaten) en Dana Fung Loy. 

Kans op vrijkaarten Harrie Jekkers met Gouden Envelop

Cabaretier Harrie Jekkers staat vanaf dinsdag 2 juli drie weken lang in de Koninklijke Schouwburg met zijn voorstelling Achter de duinen . De voorstellingen zijn compleet uitverkocht, maar Jekkers komt in het nieuwe theaterseizoen terug met zijn succesvolle soloprogramma. Iedereen die iets komt drinken op het zomerterras maakt kans op vrijkaarten voor de voorstellingen van oktober 2019 tot juni 2020. Bestel je drankje bij de bar en vraag om de Gouden Envelop. Van woensdag 26 t/m zaterdag 29 juni zitten er in twee Gouden Enveloppen vrijkaarten voor Harrie Jekkers.