Merkel wint de Toneelkijkerprijs

wo 12 jun

De toneelkijkersjury, de publieksjury van Het Nationale Theater in Den Haag, heeft de voorstelling Merkel verkozen als beste voorstelling van seizoen 2018/2019. De voorstelling is gemaakt door Nineties Productions in coproductie met Orkater.

De tweede plek is voor Instant Love van Via Berlin. Gonzo van Abattoir Fermé werd derde. De danskijkerjury koos Unboxing Ballet van de Junior Company van Het Nationale Ballet als mooiste dansvoorstelling.

Download hier de recensiebundel

Over Merkel

Nineties Productions is voor Merkel in de huid gekropenvan bondskanselier Angela Merkel die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Gebaseerd op jeugdherinneringen, biografische bronnen, speeches en ontmoetingen, wordt een muzikaal portret getoond van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat. Merkel is een electro opera over de strijd tussen idealisme en realisme, en de zoektocht naar een nieuw gezamenlijk groot verhaal.

Uit het juryrapport

“Typisch zo'n stuk waarvoor ik graag aansluit bij een Toneelkijkerserie. Omdat ik er vermoedelijk niet heen zou zijn gegaan als hij niet in mijn serie zou hebben gezeten. Terwijl het stuk verrassend interessant en vermakelijk was.”

“Spel, opera, heel poëtisch soms! Het ‘loopje’ van Merkel maakte er ook nog een comedy van! Heb genoten!”

“Wirklich geschafft!”

De prijs

De toneel- en danskijkerprijzen zijn echte publieksprijzen. De juryleden zijn geïnteresseerden maar geen professionals en kunnen gezien worden als een dwarsdoorsnede van het publiek van Het Nationale Theater.

De Toneelkijkerprijs wordt op 21 november uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag tijdens de voorstelling Under Pressure van Nineties Productions, BOG. En Het Zuidelijk Toneel

Wij zijn Het Nationale Theater 

Het grootste reizende gezelschap van Nederland met eigen theaters in Den Haag. We maken voorstellingen die je kijk op de wereld vergroten. Voorstellingen om je in thuis te voelen. We laten je de wereld met nieuwe ogen zien.

Foto: Julian Maiwald