The Nation-tour, een tour door de Haagse Schilderswijk

Voor de theaterthriller The Nation startte regisseur Eric de Vroedt begin 2017 een onderzoek naar de perikelen in de Haagse Schilderswijk. De wijktour die hij liep, was een van zijn inspiratiebronnen voor de voorstelling. Daarom organiseert de Schilderswijk bewonerstour speciaal met Het Nationale Theater een The Nation-tour door de Haagse Schilderswijk op 7, 14 en 21 oktober. Een unieke kans om deze bijzondere wijk zelf te leren kennen.De échte verhalen uit de Schilderswijk in The Nation-tour

Eric de Vroedt deed voor The Nation uitgebreid onderzoek naar de mensen en organisaties uit de Schilderswijk en hoe bewoners en bestuurders daar met elkaar omgaan. Hij zag de wijk in al zijn glorie, maar ook met al zijn problemen. Gebaseerd op deze verhalen maakte hij de voorstelling.

The Nation-tour neemt je mee langs verschillende plekken die een rol spelen in de voorstelling. Op deze manier kunnen bezoekers kennismaken met één van de kleurrijkste wijken van Nederland. Op 7, 14 en 21 oktober vinden deze unieke stadstours plaats. Om 14.00 uur starten ze bij Theater de Vaillant.

 

Accepteert u onze cookies?

Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.

Meer informatie