TodaysArt komt naar Het Nationale Theater!

De 13e editie van Den Haags internationale festival voor digitale kunst, elektronische muziek en trans disciplinaire creativiteit gaat bijna van start. TodaysArt is weer terug in het hart van Den Haag, op 22 en 23 september, met een avontuurlijk programma van optredens, clubavonden, tentoonstellingen, workshops en debat.Eerder kondigde de organisatie al diverse hoofacts aan, zoals Hauschka, Ata Kak en Laurel Halo. Daar voegen zij nu de Gabber-legende DJ Panic aan toe, het volledige verjaardagsfeest van het Rotterdamse label CLONE en het feit dat we de Koninklijke Schouwburg in Den Haag tijdelijk zullen veranderen in een 3-niveaus club venue voor twee stomende clubnachten.


TodaysArt werkt dit jaar samen met Het Nationale Theater, met een avantgardistische programmering op klassieke, en iets minder klassieke planken van de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, en het Filmhuis Den Haag. De Koninklijke Schouwburg, een voormalig 18e eeuws paleis, met zijn fraaie vergulde auditorium is het decor van het openingsconcert door Sote + Tarik Barri, gevolgd door Hauschka op vrijdag en Laurel Halo en Ata Kak op zaterdag. Op beide nachten wordt de schouwburg na de laatste acts getransformeerd tot een club met verschillende verdiepingen en dansvloeren.

 

Vrijdag


CLUB 01
In de line up met Christian Löffler en Toxe zet de Belgische producent en SKY H1 een live ambient trance set neer. Charlotte Bendiks, die vorig jaar het TodaysArt 2016 reeds veroverde met haar energieke techno melange, zal samen met Boska een nieuwe live set spelen. De aanstormende Franse producent NSDOS is met zijn futuristische, multi-textured geluidspalet de slotact van Club 1.

CLUB 02
Lokale producent en RBMA alum Torus gaan een heel andere vibe neerzetten met Fausto Bahia, Omaar en Lao, die het Mexico-City collectief en label NAAFI presenteren. DJ Panic is aan deze line up toegevoegd.

CLUB 03
De Haagse producent Elektrovolt, Tutu uit Barcelona en Amsterdam, Yon Eta, maken op de derde dansvloer de vrijdagavond clubnacht compleet.

 

Zaterdag

 

CLUB 01
Een van de drie clubs op zaterdagavond wordt aangevoerd door Marie Davidson. De beroemde, in Berlijn gevestigde artiest uit Montreal voert een live-set uit met een stevige impact op de dansvloer. Ondergedompeld in zware beats, hypnotische synths en vocalen leiden het publiek door donkere technoscapes. Ze deelt de line up met Clap! Clap !, Tomasa del Real en "Fluxus Techno" trio N.M.O. die een explosieve percussie live-set zullen neerzetten.

CLUB 02
Clone Records bestaat 25 jaar. En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Op zaterdagavond co-cureert het legendarische Rotterdamse label één van de zaterdagclubavonden van het festival met Legowelt, Aleksi Perälä en Inga Mauer samen. Richard Devine zal die nacht zal openen met een speciale analoge live set, gevolgd door label head en dj Serge.

CLUB 03
Gelijktijdig aan Club 1 en Club 2 zullen Ron Morelli en Olivia, beide SHAPE artiesten, samen met Yodashe en Ison van Reworks festival / We are Europe, het programma van Club 3 voor hun rekening nemen.
Lijst van definitieve aanvullingen:
DJ Panic [NL] | Elektrovolt [NL] | Fausto Bahia (NAAFI) [MX] | Ison [GR] | Lao (NAAFI) [MX] | NSDOS [FR] | Omaar (NAAFI) [MX] | Serge [NL] | SKY H1 [BE] | Torus [NL] | Tutu [ES] | Yodashe [GR] | Yon Eta [NL]

 

CONTEXTPROGRAMMA
Het contextprogramma van TodaysArt’s bestaat uit paneldiscussies, workshops, presentaties en filmvertoningen en vindt plaats in de andere twee locaties van het festival, het Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Het volledige programma is nu te vinden op de website, met onder meer:


Hoe blockchain technologie de muziekindustrie verandert: wat zijn alternatieve manieren om creatieve inhoud te consumeren en te delen door middel van blockchain-technologie? Met Maxime Faget (SeaNaps festival), Dimitri Vossen (Gonzo Circus), Nele Buys (Consouling Sounds).

Riot in the Matrix Hoe maken we een einde aan de ‘data slavernij’? Met Daniel Erlacher (Elevate festival), Markus Sabadello (Donau Tech), Joachim Lohkamp (Jolocom), Ksenia Ermoshina (NEXTLEAP, Transcyberian).

Cross-disciplinaire samenwerkingen en de toekomst van de muziek Projecten op het snijvlak van wetenschap, technologie, muziek en kunst. Met Klaus Molmer & Dragan Novkovic (Quantum Music), Chris Salter, Tarik Barri.

Algoritmische complexiteit en design ethics Kan onze hedendaagse technologie de complexiteit van de wereld echt begrijpen en verwerken? Met Gauthier Roussilhe (onderzoeker, Goldsmiths), Georgios Grigoriadis (baresquare), Paul Feigelfeld (Centrum voor Digitale Culturen aan de Leuphana Universiteit), Liisa Janssens (TNO en Vrije Universiteit Brussel), Esther Keymolen (Universiteit Leiden).

Festivalbezoekers kunnen zich op vele manieren verdiepen in de thematiek van het festival met TodaysArts workshop programma, met onder andere een DJ workshop (voor vrouwen), een Cryptoparty, een workshop over de naturalisatie van technologie door Next Nature, de workshop Maak een zelfrijdende auto en een masterclass op de Serge synthesizer met kunstenaar Thomas Ankersmit.

 

KUNST TENTOONSTELLINGEN

TodaysArt presenteert een spannende selectie van visuele en digitale kunstwerken in alle theaterlocaties, waaronder artiesten als Aram Bartholl, Ragnar Kjartansson, Ingrid Eel, Bogomir Doringer, Technoflesh (Simone C. Niquille), Jonas Lund, Julien Deprez, en Nicolas Maigret. Alle kunstwerken worden gepresenteerd in Theater aan het Spui, Filmhuis en de Koninklijke Schouwburg. De werken en installaties bevragen de complexiteit, data ethiek en algoritmes.

TodaysArt werkt, zoals elk jaar, veel samen met de Haagse artistieke scene, met twee satelliet-tentoonstellingen. Eén vindt plaats in The Grey Space in the Middle, waarin werk wordt getoond van Manuel Beltràn, Mike Rijnierse en Gabey Tjon a Tham en meer. In projectruimte Quartair aan de Toussaintkade wordt werk gepresenteerd van lokale kunstenaars Natali Blugerman en Marit Mihklepp.

Het volledige programma en het schema met alle locaties staat nu op de website:
www.todaysart.nl/2017/timetable

 

Tickets:

Festival Pass: €60
Festival Support Pass: €100
Day Ticket Friday/Saturday : €35

Tickets verkrijgbaar via: https://todaysart.stager.nl/TodaysArt%202017/tickets