Bijgeboekt: DE VERLEIDERS FEMALE

vr 17 mei

Het nieuwe seizoen is nog maar nét in verkoop of er komt alweer een voorstelling bij. Na de succesvolle voorstellingen van de mannelijke VERLEIDERS, zijn nu de vrouwen aan het woord. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal staan als DE VERLEIDERS FEMALE op zaterdag 15 februari in de Koninklijke Schouwburg.

Over de voorstelling

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. De vrouwelijke verleiders bespreken brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden.

Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Dit alles volgens het bekende VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie en persoonlijke verhalen. Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen.Cast

De cast bestaat uit Susan Visser (Man van je leven, Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (De Marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Eva-Marie de Waal (Holy-F, Suikerland) en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs). De regie is in handen van Tom de Ket (DE VERLEIDERS, Het Pauperparadijs).
 

Bestel nu >