Theatertips #17

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Marijtje Pronk, hoofd programmering Het Nationale Theater, geeft deze week de ultieme theatertips.

1: A Seat at the Table

Er komt wederom een week aan met veel moois! Zoals A Seat at the Table met Saman Amini. Een zeer interessante theatermaker die ook prachtige liedjes schrijft en zingt. Kijk en luistert u naar deze clip van een van zijn liedjes en u bent om!" A seat at the table is een voorstelling over het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van racisme in onze samenleving.

Van 23 tot en met 25 april te zien in Theater aan het Spui.

2: Theatercollege Bas Haring

"Ook om je aan te laven: Bas Haring, filosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, geeft een college over… economie. Hij is auteur van onder andere het boek ‘Waarom cola duurder is dan melk’ en in zijn college praat hij over economie vanuit een filosofische achtergrond. Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? Moet groei? Willen bedrijven werkelijk zo veel mogelijk winst maken? En (klinkt als een simpele vraag maar dat is het niet): wat is geld? Een college dat interessant is voor zowel ingewijden als niet-ingewijden. In het tweede deel van het theatercollege kunt u vragen stellen."

Het theatercollege vindt op maandag 29 april plaats in Theater aan het Spui.

3: Black

"Last but not least speelt NTGent Black in de Koninklijke Schouwburg. Een voorstelling die onderdeel is van een trilogie getiteld ’The sorrows of Belgium’: over drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis, bestaande uit de nationale driekleur Black/Yellow/Red. Regisseur Luk Perceval zoomt in het eerste deel in op de exploitatie van Congo onder Leopold II. De voorstelling werd zeer lovend ontvangen. De Morgen schreef: 'Dit is theater in zijn meest prangende, relevante verschijningsvorm, theater dat zich met beide voeten in het hier en nu bevindt.' **** En de Standaard: 'Een groots werk.' **** Meer weten? Kijk dan naar dit filmpje.
PS Black van NTGent is een language no problem-voorstelling: met Engelse en Nederlandse boventiteling!"

De voorstelling is op dinsdag 30 april te zien in de Koninklijke Schouwburg.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie