Theaterversie De vloer op met Bram Suijker en Jeroen Spitzenberger

Acteurs Bram Suijker van Het Nationale Theater, Jeroen Spitzenberger, Saskia Temmink en Hanne Arendzen doen op maandag 6 mei mee aan de theaterversie van De vloer op in de Koninklijke Schouwburg.

 

 

Populair tv-programma op het toneel

Al jaren is het televisieprogramma De Vloer Op een hit. Actuele en maatschappelijke dilemma’s worden in een toneel-improvisatieopdracht gegoten. Net als het tv-programma wordt ook de theaterversie geleid door regisseur Peter de Baan. Hij stuurt ze - onvoorbereid - met een improvisatieopdracht de vloer op. En of het nu leidt tot hilarische, absurde of ontroerende scènes, het resulteert vrijwel altijd in interessante inkijkjes in de wijze waarop mensen tot morele en ethische keuzes komen.

 

Wisselende cast

Per theatervoorstelling van de De vloer op wisselt de cast. Dit keer doen de volgende acteurs mee: Bram Suijker van Het Nationale Theater-ensemble (We zijn hier voor Robbie, Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)), Saskia Temmink (De 12 van Oldenheim, Nieuwe Buren, Hanne Arendzen (Van de koele meren des doods, Eline Vere) en Jeroen Spitzenberger (Oogappels, Terror).

 

Kijkje in de keuken

Naast het improviseren gaat regisseur De Baan in op het vak van acteur. Wat bezielt mensen dit vak te kiezen? Hoe onthouden acteurs die lappen tekst? Waarom wordt er zoveel vreemd gegaan onder acteurs? Oftewel: een kijkje in de keuken in combinatie met die altijd weer boeiende improvisaties door een groep bekende acteurs.

Bram Suijker van het ensemble van Het Nationale Theater. Foto: Gordon Meuleman

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie