Theatertips #14

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Cees Debets, Directeur Theater van Het Nationale Theater, geeft deze week de ultieme theatertips!

1: Citizen K. 

"Citizen K gaat in première op zaterdag 6 april en daar verheug ik me zeer op. Theatermaker Sadettin Kirmizyüz heb ik hoog zitten", zegt Debets. " Naast dat ik hem een geweldig acteur vind die ik in heel veel voorstellingen zag ontroerde hij in de hitvoorstelling Someday my prince will.com, verontrustte en schudde me wakker in De Radicalisering van Sadettin K. en maakte mij deelgenoot van zijn familieverhalen is hij ook een soort barometer. Hij neemt de temperatuur op van de samenleving en dat is niet altijd prettig. Wat speelt er in de wereld, welke vragen worden dagelijks op ons afgevuurd en wat is identiteit. Om vervolgens de vragen persoonlijk te maken en urgenter: Is Kirmizyüz wel een Turk? Volgens zijn achternaam wel! En wat betekent die achternaam voor de toekomst van zijn vierjarige zoon? Ik zag een repetitie en ik was geraakt!!!

Van 3 april tot 1 juni op tournee. Volgende week try-outs en première in Theater aan het Spui.  

2: Brave New WorldEn verder natuurlijk Brave New World van Noord Nederlands Toneel met heel veel mensen op het toneel, 23 en dat is dus echt veel!!!
Heel veel muziek en dans en met heel veel vragen over de toekomst want Aldous Huxley roman is nog steeds actueel is omdat nieuwsgierigheid naar de toekomst van de mensheid niet alleen groot is maar ook vaak doodeng.

Woensdag 3 april om 19.30 uur, Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

3: Voor altijd duurt een jaar


Tot slot tip ik Simon Heijmans. Ik verslond zijn podcast De brand in het landhuis en ik zag de voorstelling Voor altijd duurt een jaar vorig jaar al. Een liefdevolle solo over de liefde. Een mengvorm van toneel en een intiem gesprek en omdat het zo’n ontzettend mooie avond was in Zaal 3 keert hij hier terug. Over de liefde, dat op zich is al de moeite waard!!


Donderdag 4 april om 20.30 Zaal 3 in Den Haag

Foto: Citizen K : Gordon Meuleman

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie