Vlijmscherpe voorstelling over alledaags racisme

vr 29 mrt

A seat at the table is een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. De voorstelling gaat zaterdag in première in Amsterdam, maar is van 23 tot en met 25 april te zien in Theater aan het Spui in Den Haag.

Voor Oerol 2017 heeft Saman Amini samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol A Seat at the Table gemaakt. Pers en publiek waren erg onder de indruk. Voor Amini en zijn collega’s werd al snel duidelijk dat de voorstelling de theaters in moest om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te maken. En nu is het zo ver: A Seat at the Table is in een opgefriste gedaante te zien in de theaters, met actuele voorbeelden en twee nieuwe acteurs: Leandro Ceder en Anton de Bies. Daarnaast nemen Amini en Ward Kerremans het spel voor hun rekening.

Het verhaal


A seat at the table gaat over het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.


Coproductie Het Nationale Theater

A Seat At The Table is een productie van Black Sheep can Fly in samenwerking met Alles voor de Kunsten, in co-productie met het Nationale Theater en Likeminds.