Theatertips #13

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Marijtje Pronk, hoofd programmering, van Het Nationale Theater geeft deze week de ultieme theatertips!

1: Theatercollege Vincent Icke

"Ook deze week geef ik u meer dan één theatertip. Want waarom kiezen als er zoveel leuks en interessants is?!", zegt Pronk. "Vincent Icke geeft een theatercollege in de Koninklijke Schouwburg over de witte stilte van de oerknal. Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden. Zijn carrière bracht hem onder andere in Cambridge, waar niemand minder dan Stephen Hawking een collega was. Inmiddels heeft hij een twintigtal boeken op zijn naam staan. Veelal richt hij zich tot een breed publiek om te delen hoe het heelal in elkaar steekt. Op deze avond doet hij dat door middel van een theatercollege, ondersteund met heel mooi beeldmateriaal. Ook stelt hij bepaald geen enkelvoudig te beantwoorden vragen zoals: hoe ging dat eigenlijk, die oerknal? En zwaartekracht, bestaat die wel? Enfin, persoonlijk ben ik nogal getriggerd door die ‘witte stilte’."

Kom kijken op maandag 25 maart om 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

2: Movies that Matter


Vanaf 22 maart vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats. Op dit internationale film- en debatfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld indrukwekkende speelfilms en documentaires over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld. "Er is heel veel moois te zien", zegt Pronk. 

Van 22 tot en met 30 maart in het Filmhuis Den Haag en in Theater aan het Spui.

3: Halfweg

Pronk: "En in Zaal 3 sluiten we de week af met Halfweg. Tijdens Halfweg maakt het publiek kennis met de theaterregisseurs en -acteurs van de toekomst. Elke editie presenteert een andere academie haar beste werk van dat moment. Na afloop spreken de studenten met het publiek over wat zij die avond hebben gezien. Met deze editie ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten! PS Wist u dat je heerlijk kunt eten in Zaal 3?"

Zondag 31 maart om 15.00 uur in Zaal 3 in Den Haag.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie