Rewire 2019 is voor de eerste keer in de Koninklijke Schouwburg

do 14 mrt

De negende editie van Rewire festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 29 tot zondag 31 maart op verschillende plekken in Den Haag. Het is de eerste keer dat het jaarlijkse, internationale festival voor vooruitstrevende en innovatieve muziek ook in de Koninklijke Schouwburg plaatsvindt. 

Rewire presenteert dit jaar een breed programma met een focus op de artistieke voorhoede in de elektronische muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en modern gecomponeerde muziek. Ook zijn er cross-overs met andere kunstdisciplines te zien. In de Koninklijke Schouwburg komen Jlin & Company Wayne McGregor en Tim Hecker & Konoyo optreden op vrijdag 29 maart. 

Dans op elektronische muziek

Autobiography Edits is een unieke samenwerking tussen Jlin en Company Wayne McGregor. Jlin’s eigenzinnige en nauwgezette elektronische producties komen samen met het werk van de bekroonde choreograaf Wayne McGregor, wiens werk als revolutionair wordt beschouwd binnen de hedendaagse dans. De voorstelling presenteert dansers van ensemble Company Wayne McGregor op het podium, begeleid door Jlin’s live score van elektronica en minimalistische ambient.

Geluidskunst met Japans tintje

Tim Hecker is een van de meest consistente geluidskunstenaars van de afgelopen decennia, met een geheel eigen signatuur van 'ambient noise'. Tijdens deze exclusieve Nederlandse uitvoering, presenteert hij zijn veelgeprezen Konoyo, in samenwerking met een Japans gagaku-ensemble.